Odense Letbane skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om letbanen:

Den første af i alt 16 letbanevogne ankommer til Odense torsdag 20. februar. Samme dag klokken 11.00 vil Odense Letbanes bestyrelsesformand, Jesper Rasmussen, adm. direktør Mogens Hagelskær og borgmester Peter Rahbæk Juel besigtige togsættet på letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter.

Odense Letbane modtager første tog

 

Den første letbanevogn til Odense Letbane begyndte sin rejse fra Berlin i går. Her blev den læsset på en kæmpe ladvogn fra Stadlers testanlæg i Berlin-forstaden Velten, og den er nu på vej mod Odense som en særtransport, der vil vare flere dage.

Der skal noget særligt til at transportere et togsæt via vejnettet fra Tyskland til Danmark. De odenseanske letbanetog er næsten 30 meter lange og vejer mere end 40 ton. Derfor er lastbil-vogntoget, som transporterer letbanevognen, i alt 40 meter langt. Dertil kommer en rampe på 12 meter, som toget kan komme op og ned ad. I alt skal der bruges omkring 85 meter plads til at læsse letbanetoget af og på.

Det første togsæt er helt færdigt udvendig. Indvendigt mangler det dog at få monteret blandt andet stofsæder. Den sidste montering vil foregå på letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter ved Munkebjergvej, hvor toget bliver leveret til Odense Letbane. Sideløbende foregår der montering af andre letbanevogne på Stadlers anlæg i Berlin, så alle 16 Odense-tog kan blive færdige til levering i løbet af efteråret.

I løbet af den kommende tid ankommer der flere letbanevogne til Odense med korte mellemrum. Disse skal ligeledes færdiggøres indvendigt.

Når den første helt færdige letbanevogn befinder sig på kontrol- og vedligeholdelsescentret, vil Odense Letbane invitere alle byens borgere og øvrige interesserede til at besøge letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter og se toget. Invitationen vil komme ud på Odense Letbanes hjemmeside og sociale medier.

FAKTA OM ODENSES LETBANETOG

Producent: Stadler

Model: Variobahn

Sporbredde: 1,435 m (normalspor)

Vognbredde: 2,65 m

Længde: 29,20 m

Vægt tom: 40,8 t

Max vægt: 62,5 t

Sæder i alt: 60

Max passagerer: 193

Tophastighed: 70 km/t