OFF skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om Amfi:

OFF – Odense International Film Festival afholder en visning af den Robert-vindende instruktør Mathias Broes dokumentarfilm “Amfi” d. 7. marts på Femi Festival. Håbet er, at vi alle sammen kan blive klogere på hinanden og starte den samtale, der så væsentlig, hvis man skal møde hinanden i øjenhøjde i stedet for at putte alting i kasser med fastsatte etiketter. OFF ønsker at udvide horisonter og tage del i samtalen bagefter – derfor faciliterer vi ligeledes en Q&A med den prisvindende instruktør efter visningen.

Mathias Broe, foto: OFF

Kunsten at samarbejde

Tilbage i 2017 fik fynske Mathias Broe et arbejdslegat på OFF, da han vandt pitching konkurrencen Pitch Me Baby, som arrangeres i samarbejde med Danske Dramatikere og Danske Filminstruktører. Mathias vandt med et film-pitch, der havde arbejdstitlen “Den splittede mand”. Den splittede mand vandrede siden til Grækenland med berlinske techno-undertoner og endte med at udkomme under titlen “Amfi”, som han vandt en Robert for d. 26. januar. Mathias’ historie fra OFF til Robert er også en historie om, at den vigtige fortælling vinder frem. Nu skal vi bare huske at starte den samtale, som den prisvindende “Amfi” kan starte, og det gør vi d. 7. marts til Femi Festival.

Festivalleder Birgitte Weinberger glæder sig over samarbejdet om den vigtige samtale:

“Vi er enormt glade for samarbejdet med Femi Festival, da vi hos OFF mener, at vi virkelig kan berige hinanden. Hvor OFF kan tilbyde en masse filmekspertise, så kan Femi Festival tilbyde en helt særlig ramme. Den ramme som Mathias Broe og OFF træder ind i, den kan skabe en samtale, der er ekstra værdifuld, fordi vi på tværs af festivaler skaber et fælles udgangspunkt for publikum. Det at tale sammen er at skabe sammen, og det er lige præcis det, vi ønsker at gøre d. 7. marts.”

Maria Friis, områdeleder i UngOdense, supplerer:

“Vi er superstolte af at Mathias Broe gæster festivalen, og at OFF vil samarbejde med os. OFF står for høj kvalitet, og vi glæder os til at vores superskarpe publikum kan stille en masse kvalificerede spørgsmål, så vi kan få gang i dialogen.”

Transformation

“Amfi” omhandler og behandler emner som maskulinitet, skam og frihed, når tre fremmede mænds første møde foregår i et nedlagt amfiteater. Her snakker de sammen, mens de laver gipsaftryk og læser op af deres dagbøger. De snakker om deres seksualitet, der er flydende. Deres maskulinitet, som er flydende. Uden grænser. De har den samtale, der skaber den film, som Mathias Broe ville ønske, han kunne have set, den gang han fandt ud af, at han ikke nødvendigvis passede ind i andre menneskers forestilling om, hvad han skulle være.

De tre mænd bliver i samtalen, indtil transformationen er fuldendt. De har snakket sig skamfri, for hvad skulle de egentlig skamme sig over? “Amfi” bliver et aftryk af et menneske, præcis som de på skærmen støber sig selv. “Amfi” er historien om mennesket, som ikke skal skamme sig over at være sig selv og mennesket, der ikke er alene.

Kortfilmen kan give os et spejl, der kan forandre vores verden og os selv, hvis bare vi tør åbne øjnene og munden og forsætte den gode samtale efter filmen er slut. OFF glæder sig til at sætte forudsætningen for samtalen, når vi sammen med Femi Festival d. 7. marts åbner dørene for samtalefilmen og samtalen efter filmen med Mathias Broe.