Odense kommune skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om Magasinet:

Claus Hempler spiller koncert på Magasinet og genåbner dermed spillestedet efter længere tids pause på grund af corona-krisen. Dermed vender livet tilbage til musikscenen i Odense.

Magasinet åbner, Foto: Martin Bubandt.

Han hører til en af de kunstnere, der virkelig kan trække fulde huse i Odense, men lørdag den 27. juni bliver det en noget mindre koncert end normalt, når Odense-drengen Claus Hempler kommer på besøg for at spille den første koncert efter nedlukningen. Der bliver nemlig kun plads til 237 siddende gæster i Magasinet, og det skyldes, at koncerten skal kunne nydes med sikker afstand til hinanden.

Musikken vender tilbage
På grund af corona-krisen har der været helt stille i Magasinet og på de øvrige musikscener i Odense de seneste måneder. Det har givet et stort tomrum for mange, at de pludselig manglede muligheden for at gå til en koncert eller stand up – noget mange først har tænkt over, da tilbuddene pludselig forsvandt i krisen.

– Vi har lært mange ting af denne krise. Blandt andet hvor dybt afhængige vi er af vores kulturtilbud i Odense. Det går man måske ikke og tænker over i hverdagen, men for mange mennesker i Odense og omegn har det været et stort afsavn, at for eksempel musikscenerne har været lukket ned. Koncerterne på blandt andet Magasinet er en nerve i Odense, og det ved alle, der har oplevet det summende liv i køen foran spillestedet før en koncert, siger rådmanden for By- og Kulturforvaltningen, Jane Jegind (V).

Men nu vender koncerterne heldigvis tilbage, og Jane Jegind er ikke i tvivl om, at det vil give et stort løft til Odense, hvilket alle sukker efter oven på de seneste måneders nedlukning.

– Koncerten på Magasinet bliver håndteret på en måde, så man sammen med de øvrige koncertgæster, men med sikker afstand til hinanden, kan nyde koncerten og måske bagefter gå ud og hygge sig i byen, hvor man heldigvis også er klar til at tage imod gæster igen, siger hun.

En kuffert fuld af mursten
I stedet for ferietasken flyver Claus Hempler ind i Magasinet med sin ‘Kuffert fuld af mursten’, der er navnet på hans anmelderroste album fra 2019 – albummet er i øvrigt hans første dansksprogede af slagsen.

Publikum vil opleve at blive inviteret med helt ind Hemplers inderste, når han står ene mand på scenen og skrællerne lagene af, griller sig selv og gør status på tilværelsen i slutningen af fyrrene med et stort glimt i øjet – og hvem af os har ikke brug for sådan et denne sommer?

På sin sædvanlige elegante facon vil Claus Hempler sørge for, at en lille snert af selvironi klæder de fleste.

Koncerten arrangeres af Kulturmaskinen.

Dato: 27. juni

Tid: Dørene åbner klokken 21

Scene: Magasinet

Pris i forsalg: 180 kroner (plus gebyr)

Billetter kan købes på www.kulturmaskinen.com

Kontaktinformation
Jane Jegind, rådmand, By- og Kulturforvaltningen, tlf. 20 91 10 31