Zombier, vampyrer og andre uhyggelige væsner indtager Odense i den sidste uge af september, når SKRÆKFEST kaster sit mørke skær over Borgernes Hus – dog under anderledes forhold på grund af Covid-19.

Skrækfest, grafik: Odense kommune

Elsker du at blive skræmt fra vid og sans? Så er der godt nyt for dig. Horrorfestivalen SKRÆKFEST skydes nemlig i gang fra tirsdag den 22. september til og med lørdag den 25. september. Her kan man se frem til fem dage spækket med gys, gru og galskab i Borgernes Hus.

En del af de fysiske aktiviteter er fjernet fra programmet i år på grund af situationen med Covid-19, men det skal ikke sætte en stopper for festivalen, der fortsat har masser af spændende arrangementer som for eksempel vampyrfilms-maraton, dødsmetal-koncert, film- og musikforedrag samt fremvisning af historiens måske bedste gyserfilm.

– Vi har jo desværre set det ene arrangement efter det andet blive aflyst i år, og derfor er jeg glad for, at vi kan afholde SKRÆKFEST under sikre og ordnede forhold. Odenses horrorfestival har i løbet af nogle år udviklet sig til at være et tilløbsstykke for gyserfans fra hele landet, og selvom det kan virke uhyggeligt nok i sig selv med en pandemi lige uden for døren, så ved jeg, at mange går og glæder sig til at deltage i SKRÆKFEST, siger festivalleder fra Odense Bibliotekerne, Niels Mark.

Som frisk hjernemasse for zombier
Lektor og forsker inden for horror på Aarhus Universitet Mathias Clasen er en af de mange horror-eksperter, der kan opleves på scenen under SKRÆKFEST, når han fortæller om gysets anatomi. Den anerkendte gyserekspert gæster den odenseanske horrorfestival for tredje gang, og han ynder at sige, at Odenses skrækfestival har samme tiltrækning på gyserfans som frisk hjernemasse har for zombier – så kan man jo tygge lidt på den.

Niels Mark er selvfølgelig helt enig, og selvom festivalen har måtte droppe fysiske aktiviteter som virtual reality og horrorlabyrint i den mørke kælder, så lover han, at programmet byder på mange andre hårrejsende kulturoplevelser.

– Horror er jo både film, litteratur, brætspil, musik og koncerter, og vi vil gerne give alle nysgerrige sjæle mulighed for at opleve gyset i dets forskellige dimensioner. Man kan blandt andet deltage i et filmaraton med vampyrfilm, gå til spændende foredrag og talks, nyde en dødsmetal-koncert eller gå i biografen og se en af verdens bedste gyserfilm, nemlig Ondskabens Hotel af Stanley Kubrick, siger Niels Mark.

En af målene for Odense Bibliotekerne er at skabe unikke events udviklet i tæt samarbejde med lokale brugere og aktører. I dette tilfælde skaber biblioteket rammerne for en festival med masser af gys og skræmmende underholdning – og et forum, hvor centrale aktører fra horrorscenen får et udstillingsvindue til et større publikum på tværs af medier, hvad enten det handler om litteratur, musik, film, brætspil eller dødsmetal.

Læs mere på www.odensebib.dk/skrækfest