Fremover vil bibliotekerne i Odense i højere grad bruge ressourcerne på de tidspunkter, hvor der er størst behov for dem. Derfor udvides åbningstiden på hovedbiblioteket om lørdagen, mens der holdes lukket om søndagen.

Borgernes hus, foto: Odense

Det skal være nemmere at få hjælp til at finde den rigtige bog, når man kommer på et af Odenses biblioteker. Derfor har Odense Bibliotekerne valgt at omprioritere åbningstiderne, så hovedbiblioteket holder længere åbent lørdag, mens hovedbiblioteket og de øvrige biblioteker til gengæld holder lukket om søndagen.

Færre bruger nemlig biblioteket om søndagen, der er den mindst besøgte dag i løbet af ugen. Desuden stiger antallet af digitale lån som e-bøger og lydbøger på nettet konstant. Det er derfor vigtigt at vurdere, hvordan bibliotekerne kan holde åbent, så det giver bedst mening for brugerne.

– Vi har et stort ønske om at bruge vores ressourcer der, hvor de bliver udnyttet bedst. Derfor vil vi i den situation, vi er i lige nu, prioritere en udvidelse af lørdagen, hvor hovedbiblioteket har mange besøgende – blandt andet af børnefamilier, der efterspørger hjælp fra vores bibliotekarer. I den optimale verden havde alle vores biblioteker selvfølgelig åbent døgnet rundt, men det er vigtigt for os, at vores ressourcer bruges så fornuftigt som muligt. Derfor prioriterer vi nu at lukke om søndagen og til gengæld holde længere åbent lørdag samt udvide vores digitale tilbud, der kan benyttes døgnet rundt, siger chef for Biblioteker og Borgerservice, Kent Skov Andreasen.

Der er dog lokalbiblioteker, der har åbent via selvbetjening om søndagen. De vil fortsat holde åbent, så brugerne kan låne materialer med hjem derfra uden hjælp fra en bibliotekar. De øvrige dage er det også fortsat muligt at få vejledning af en bibliotekar.

På hovedbiblioteket i Borgernes Hus vil brugerne om lørdagen fremover kunne se frem til at møde betjening i tidsrummet 10.00 til 15.00, hvor efterspørgslen på assistance er stigende.

Bibliotekernes åbningstider kan ses på www.odensebib.dk