De to fynske orkestre “Generationsorkestret” og “CNUS” inviterer til koncert med fantastisk symfoniorkestermusik onsdag den 2. december 2020 kl. 19.30 i Odense Idrætshal.

Kontrabas, foto: ABW

Koncerten er kulminationen på mange timers ihærdig egenøvning samt ugentlige orkesterprøver hen over efteråret. Generationsorkestret har spillet sammen siden september måned, og for mange af orkestrets deltagere er det deres første oplevelse med at spille til en rigtig koncert.

Koncerten vil bl.a. byde på en solist-optræden af Katerina Jelinkova, der til daglig er ansat som violinist ved Odense Symfoniorkester. Der vil også være gæsteoptrædende solister, som er studerende på Syddansk Musikkonservatorium, solo-sang (som alternativ til fællessang i corona-tiden) samt unge suzuki-violin-elever fra Odense Musikskole.

Om Generationsorkestret

I Generationsorkestret spiller alle deltagerne i alderen 8-76 år sammen på tværs af generationer, både unge og gamle og nybegyndere og øvede. Når alle spiller sammen på tværs af alder og musikalske forudsætninger skabes den smukkeste musik i fællesskab.

Orkestret dirigeres af Det Kongelige Kapels solobassist, Mette Hanskov, der står bag “Publikumsorkestret” – et lignende orkester i København. Mette Hanskov dirigerer med særlige tegn til nybegynderne, så de spiller få, men vigtige toner på rette plads. De dygtige musikere spiller de rigtige stemmer, og de mindre øvede spiller forenklede stemmer.

Generationsorkestret er et samarbejde mellem Odense Musikskole, Syddansk Musikkonservatorium og Odense Symfoniorkester, og er blevet til takket være en fondsbevilling fra Slots- og Kulturstyrelsen samt støtte fra Odense Kommunes pulje “En stærk generationspagt.”

Om CNUS
Carl Nielsen Ungdomssymfoniorkester (CNUS) er et ungdomssymfoniorkester for talentfulde deltagere mellem 15 og 30 år. Musikerne kommer fra Musikalsk Grundkursus Fyn, fra talentlinjerne ved de fynske musikskoler og fra de fynske garder og korps.

De fynske musikskoler, MGK Fyn, Odense Symfoniorkester og Syddansk Musikkonservatorium samarbejder omkring den fynske talentudvikling, herunder arbejdet med CNUS, så vi har et fynsk ungdomsorkester på højt niveau, med professionel dirigent og professionelle gruppeinstruktører og med et orkesterrepertoire tilpasset dygtige unge og talentfulde musikere.

CNUS har i øjeblikket ca. 50 medlemmer og dirigeres af Christian Øland, som er en af de fremmeste unge danske dirigenter.

Praktisk info
Onsdag 2. december kl. 19.30
Odense Idrætshal

Billetter kan købes via Odense Symfoniorkester: https://odensesymfoni.dk/koncerter/

50 kr. voksne
25 kr. børn/studerende