Et nyt byggeri kaldet Odins Brygge med 82 arkitekttegnede lejeboliger, 7 erhvervslejemål og et parkeringshus med over 300 pladser er ved at skyde op på havnen i Odense. Bygherren Innovater står bag projektet, der som noget nyt får hele to dagligvarebutikker til havneområdet. EDC Poul Erik Bech står for udlejningen af de 82 lækre lejelejligheder fra 1-3 værelser, som har et samlet areal på 5.050 m2, og første prøvebolig forventes klar i marts 2021.

Odins Brygge, illustration: Årstiderne

De senere år er mange nye boliger blevet opført på havnen i Odense, og nu kommer der endnu flere lejeboliger til det populære boligområde med projektet Odins Brygge ved krydset Toldbodgade og Havnegade. Morten Lykke, adm. direktør hos Innovater, fortæller om projektet:

“Odins Brygge er placeret på en enestående beliggenhed, så det har været vigtigt for os at skabe lejligheder, hvor beboerne hver eneste dag får glæde af at bo en spytklat fra vandet. Derfor får alle boligerne store vinduespartier, og de fleste af lejlighederne får egen altan, hvorfra de kan nyde byens bedste udsigt over havnen. Desuden får penthouse-boligerne adgang til en stor og hyggelig taghave. Vi har prioriteret diversitet i projektet, så i det nye byggeri bliver der plads til alle fra den studerende, som har brug for en etværelseslejlighed, til den lille familie, som drømmer om en stor treværelseslejlighed.”

“Et butiksliv har længe været øverst på ønskelisten hos beboerne i havneområdet, så vi er meget tilfredse med, at der nu kommer en Rema 1000, Aldi, Fru Lund Bageri og et apotek til glæde for de lokale. Derudover flytter tre endnu unavngivne restauranter/caféer ind i de sidste erhvervslejemål, og det kommer til at styrke den vibrerende stemning på havnen. I det hele taget kommer vi med både erhvervs- og boligdelen til at udvikle området en hel del, så jeg ser virkelig frem til at se resultatet, når det hele står færdigt næste efterår,” siger Morten Lykke fra Innovater.

Som en del af projektet opføres også et parkeringshus med 310 p-pladser og 90 p-pladser på terræn.

Bindeled mellem byen og havnen
Det iøjnefaldende projekt kommer til at binde byen og havnen sammen. Det fortæller Morten Nancke, partner i EDC Poul Erik Bech Odense C, som skal stå for udlejningen af de 82 lejeboliger:

“Odins Brygge kommer til at skabe endnu mere liv på Havnepladsen, der allerede er et populært samlingspunkt med havnebad og basketbaner. Havnen ligger i gåafstand til Odense Centrum og er med til at danne rammen om kulturlivet i Odense. Området kommer sammen med Havnepladsen til at blive et livligt og aktivt område, der vil fungere som bindeled til Bymidten. Der er gang i boligmarkedet i Odense, og havnen er en eftertragtet perle i byen med konstant vækst, så vi er sikre på, at der vil være rift om de 82 nye, flotte lejligheder i Odins Brygge.”

Navnet på det nye projekt kommer sig af, at bynavnet Odense stammer fra vikingetiden og oprindeligt betød Odins helligdom. Derudover er Odin sat sammen med Brygge, da det betyder skibsbro eller kajplads.

Rema 1000 satte projektet i søen
Rema 1000 og Aldi har begge underskrevet 15-årige uopsigelige lejekontrakter, og de flytter ind på hver 1.200 m2. Det har siden den første byggeplan været kendt, at Rema 1000 ville flytte ind, da det i sin tid faktisk var discountkæden, der fik idéen til projektet. Stephan Sørensen, udviklingsdirektør i Rema 1000, siger:

“Da Odense Kommune varslede trafikale ændringer i byen for at samle trafikken, forudså vi, at den intensive boligudvikling, der følger med parkeringszonen på havnen, ville skabe et behov for dagligvarebutikker. Derfor kontaktede vi kommunen, og sammen udarbejdede vi indledningsvist projektet. Siden har vi solgt projektet til Innovater, som vi har haft et godt samarbejde med, og de har stået for at udvikle boligerne i projektet, og nu er EDC Poul Erik Bech snart klar til at leje lejlighederne ud. Det er rigtig gode nyheder for havnen, at det får sit eget butiksliv, så de lokale beboere kan handle tæt på hjemmet. Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes, og at vi nu snart flytter ind til det hyggelige område.”

NJ Gruppen bygger projektet og er et par uger foran tidsplanen. Forventningen er, at der vil være en prøvebolig klar omkring marts 2021, og at både butikkerne, det nye p-hus og lejelejlighederne kommer til at stå færdigt næste efterår.