2020 blev året, hvor danskerne blev mere hjemme end normalt, og det afspejles i høj grad i vores julegaveønsker: Der skal bages, hygges og forkæles – også i den mere intime ende af skalaen. Bliv klogere på julens tendenser og på Magasins fem julegavehits.

Jul i Magasin Odense

 

 

– Dette års julegaveønsker handler om at øge livskvaliteten på hjemmefronten til duften af frisklavet kaffe, hvor du er din egen barista. Det kan eksempelvis være med en ny, eksklusiv kaffemaskine, eller det kan være muligheden for at tilbringe januar måned med familien i en silkeblød, bæredygtig morgenkåbe. Der er nemlig lagt op til hjemmehygge, fordybelse og selvforkælelse, og så skal gaverne gerne have et personligt præg, siger Margrethe Dal Lehrmann, der er indkøbsdirektør hos Magasin.

 

Loungewear og luksus til køkkenet

I kontrast til julen sidste år, hvor blandt andet lingeri med blonder var i høj kurs, er stemningen i år en anden. I år forudser Margrethe Dal Lehrmann, at danskerne i høj grad vil forære hinanden blødt og komfortabelt loungewear i høj kvalitet fra brands som for eksempel Magasin du Nord eller Karmameju, godt håndværk og køkkengrej i alle afskygninger. Det kan for eksempel være kvalitetsmaskiner og udstyr til køkkenet, der inspirerer til lækker kokkerering inden for hjemmets fire vægge.

 

– Vi mærker tydeligt, at salget af alt, der rimer på køkken, stiger lige nu. Det hænger formentligt sammen med, at folk er mere hjemme og derfor forkæler sig selv med kvalitetsmaskiner og udstyr til køkkenet, der kan samle familien om fælles projekter og nærvær, forklarer Margrethe Dal Lehrmann og understreger, at danskerne i år gør sig ekstra umage med at skabe en hyggelig base derhjemme – ikke mindst i køkkenet, som længe har været der, hvor familien ofte mødes. Hun fortsætter:

 

– Til børnene er det i år særligt Sebra-sengen, der er voldsomt populær og brands som Jellycat, der uden tvivl kommer til at hitte under juletræerne.

 

Julegaver med et personligt twist

Skal gaverne under træet i år være endnu mere unikke, så er personlige gaver igen i år et sikkert hit. Ifølge Magasin er danskerne nemlig vilde med julegaver, der kun findes én af.

 

– Når man tilføjer julegaven et personligt element, så kan det peppe selv den mest simple gave op og gøre den helt unik for både giveren og modtageren. Der findes et hav af muligheder for at personalisere gaver, og i vores stormagasiner kan man blandt andet få en personlig gravering i smykker, købe en personlig duft eller få trykt initialer og beskeder på tøj og sengetøj, siger Margrethe Dal Lehrmann.

 

Selvforkælelse i den intime skala

Blandt de mere forførende produkter, der gennem den seneste tid har taget et markant spring op ad hitlisterne, er sexlegetøj. En tendens, der ifølge Magasin afspejler et ønske blandt danskerne om at gøre julen – og resten af året – lidt sjovere.

 

– Da vi lancerede de første sexlegetøjsprodukter på webshoppen i start oktober, havde vi ikke troet, at interessen ville være så stor – men det er den. Salget af blandt andet designerdildoer og vibratorer er eksploderet den sidste måned og hitter lige nu blandt kunder på tværs af landet, fortæller Margrethe Dal Lehrmann.

 

Der finder i dag et kurateret udvalg af vibratorer og dildoer i elegante emballager og lækre materialer, og på Magasin.dk forhandles bl.a. produktserier fra mærker som Tickler og Swede. I takt med det stigende salg af de vibrerende legetøjsprodukter forventer Magasin, at udvalget og salget i den nærmeste tid kun vil blive større. 

Fem julegavehits

Her er fem julegaver, der ifølge Magasin uden tvivl vil blive julens største hits: