Står du med drømmen om at investere i en sejlbåd, så læs med her. En sejlbåd er meget mere end bare en materiel genstand – det er en hobby. Sejlbåden er den flydende campingvogn, hvor du nemt kan bruge mange af dine ferier. Det kan dog godt være en anelse svært at komme i gang med at sejle sejlbåd. I modsætning til, for eksempel, motorbåden er der noget mere, at man skal have styr på. Der er dog mulighed for at finde en ganske speciel ro ombord på en sejlbåd. At sidde og nærstudere bølgerne i en fart på typisk 6-8 knob gør noget helt specielt for sjælen. Sejlbåden er dog i den dyre ende, hvis du ønsker at købe den fra ny. Inden at du investerer i en sejlbåd, kan det altså være aktuelt at kigge nærmere på billige lån. Her kan billige lån hjælpe til, at økonomien ikke brister ved køb af en din nye sejlbåd. Billige lån sikrer, at du kan investere sikkert i en sejlbåd. Er du på på udkig efter et lån, som skal være så billigt som muligt, kan det betale sig for dig, at undersøge markedet for lån og dine muligheder, inden du kaster dig ud i at låne penge. Hvis du ønsker at låne penge, bør du altid regne på, og overveje om din økonomiske situation gør det muligt for dig at låne det beløb, som du ønsker.

Danmark rundt
Danmark kan meget. Vi valfarter altid sydpå i sommerferien, selvom at vi har den skønneste natur lige ved hånden. Ved investering i en sejlbåd kan man altså, i modsætning af investering i en motorbåd, sejle hele Danmark tynd for få penge. En motorbåd bruger rigtig mange penge på benzin, mens dette er begrænset til ind- og udsejling til og fra de danske havne, når man sejler sejlbåd. En stor udgift ligger dog i køb af havne billetter rundt i de forskellige havne. Det er dog det værd. Alt er bare mere charmerede fra havsiden. Med sejlbåd er det muligt at komme til selv de fjerneste øer, som man ikke normalt lige tager til grundet distance og dyre færgebilletter. Her besøger mange sejlere blandt andet Anholt og Læsø meget i de varme sommermåneder. Disse øer skaber en helt speciel atmosfære og charme. Det kan altså sagtens betale sig at udforske det danske sommerland.

Brugt eller ny sejlbåd
Der ses fordele og ulemper både ved investering af en ny og en brugt sejlbåd. En sejlbåd er en stor investering og kan hurtigt løbe op over 1 million kroner. Det kan derfor være relevant at kigge nærmere på det brugte marked. En fornuftig brugt sejlbåd kan godt investeres til mellem 50.000-200.000 alt efter størrelse. Før du kaster dig ud i køb af en sejlbåd, er det altså relevant at gøre op med dig selv, hvad du ønsker sejlbåden indeholder. Måske er antal sovepladser vigtigt, da du ønsker mange længere ture, hvor hele familien skal være ombord. Måske ønsker du meget plads i cockpittet, da der kun skal sejles, når vejret er godt. Måske ønsker du, at båden skal være bygget således, at den ikke krænger så meget. Der kan være mange ønsker og prioriteter. Man må dog være opmærksom på, at en brugt båd kan indeholde fejl og mangler. En investering af en ny båd kan derfor være aktuelt, hvis man ikke har de store erfaringer inden for reparation af en sejlbåd. Herved kan det, for nogle, være aktuelt at undersøge markedet for billige lån.

Foto: ABW