I dag er der premiere på natureventyret “Lucas og den store opdagelsesrejse”. Natureventyret foregår i Sejerskoven i Odense, hvor børnene lærer om skovens helt unikke biodiversitet.
Tag med drengen Lucas og feen Falk Fjord på opdagelsesrejse i Sejerskoven. I møder blandt andet en skolopender, et levende træ og et insektkollektiv undervejs og lærer om biodiversitet i børnehøjde.
Natureventyret “Lucas og den store opdagelsesrejse” udspiller sig på en app, som en voksen læser eventyret højt fra, mens børn og voksne sammen går på opdagelse på en børnevenlig rute med sjove udfordringer og overraskelser undervejs. Man skal både lege, råbe og bygge fehuse på turen, og ved eventyrets slutning får børnene et diplom og et spændende aktivitetshæfte, så legen og eventyret kan fortsætte derhjemme. Målgruppen for natureventyret er børn i alderen 3-9 år.
Danmarks vildeste kommune “Lucas og den store opdagelsesrejse” er Odense Kommunes første natureventyr, og endnu to er på vej. Natureventyrene er en af indsatserne i Odense Kommunes deltagelse i Miljøministeriets konkurrence om at blive kåret som Danmarks vildeste kommune.
– Vi har et kraftigt fokus på at fremme biodiversiteten i Odense Kommune, og derfor deltager vi naturligvis også i Miljøministeriets konkurrence. Sejerskoven er et af de steder i Odense, hvor biodiversiteten er høj på grund af den måde, skoven bliver driftet på. Derfor er Sejerskoven en oplagt ramme til at lære Odenses børn om biodiversitet. Med natureventyret håber vi at plante et vildt frø – både hos børn og voksne – til at skabe mere biodiversitet i egne haver eller på altanen, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).
Odense Kommune er den første kommune til at lancere et natureventyr, der har fokus på at formidle biodiversitet i børnehøjde. Eventyret er produceret i samarbejde med Odense-virksomheden Natureventyr, der vandt IværksætterOdense-prisen sidste år.
Andre aktuelle indsatser i konkurrencen om at blive kåret som Danmarks vildeste kommune er en række vilde tiltag på Assistens Kirkegården, flere blomster i Eventyrhaven og nye søer på Eksercermarken. Læs om disse og flere tiltag på odense.dk/dkvild Link
“Lucas og den store opdagelsesrejse” App: “Natureventyr” kan hentes gratis i App Store og på Google Play. Sted: Sejerskoven ved Skovsøen. Længde: Turen er på 2 km, og eventyret tager omkring en time at gå. Tid: Eventyret kan gås, når man vil, men de ekstra overraskelser undervejs og diplomet og aktivitetshæftet ved turens afslutning kan kun opleves i lanceringsperioden den 15.- 31. oktober. Målgruppe: 3-9-årige sammen med en voksen – eller med børnehaven, skolen eller SFO’en. Se mere på Odense Kommunes hjemmeside
Link
Natureventyret ”Lucas og den store opdagelsesrejse” forgår i Sejerskoven. Det tager børnene med på en eventyrlig rejse rundt i skoven og formidler biodiversitet i børnehøjde for de 3-9-årige.
Link
Natureventyret udspiller sig på app’en Natureventyr, som en voksen læser eventyret højt fra undervejs på ruten.