Entreprenante cirkuspunks, poesi og kropsekvilibrisme: På Byens Ø i Odense gøres der som altid plads til al det skæve og fysiske scenekunst, når produktionshuset DYNAMO går sit sjette år i møde. Det første på programmet, er den spritnye familieforestilling The Vessel, som får premiere den 21. januar.

Men først lidt om forårs programmet

Forårsprogrammet, som er ude nu, byder i skrivende stund på 17 oplevelser – herunder adskillige urpremierer, publikumsbaskere og work in progress-visninger. Og så kan vi endnu engang byde velkommen til DYNAMO Cirkus Festival! Den 14.-17. juni løber festivalen med ekstra-spektakulære oplevelser, brancheprogram og workshops af stablen igen.

Derudover rummer dit hus for nycirkus også aktiviteter, hvor du selv kan komme på banen: Åben træning med Circus Playground om mandagen, Cirkus BØF – for børn og fædre om søndagen, og et nyt initiativ i samarbejde med lokalmediet otwn om at hverve (cirkus)skribenter, er blot nogle af de tiltag, der skal holde samværet og samtalen om cirkus i gang.

Urpremiere på ny familieforestilling: The Vessel 21.-22 januar

Vi lægger forårssæsonen ud med en spritny forestilling for hele familien. Gustaf Rosell, Sarah Lett og Mikkel Hobitz er måske ikke navne som vækker genklang hos den almindelige kulturnyder – men i cirkusverden er de nordiske superstjerner. Sidstnævnte er dansk, og besøgte DYNAMO for godt og vel et år siden med forestillingen 100 % Circus.

De er i et residency hos DYNAMO det meste af januar, for at lægge sidste hånd på forestillingen The Vessel, som får urpremiere den 21. januar – komplet med børnebobler til receptionen, da forestillingen er fra 6 år og op.

The Vessel er en opdagelsesrejse for hele familien, som har kurs mod nye dimensioner og universer, hvor tyngdekraften ophæves, underlige skabninger opstår og tid opleves som en fleksibel størrelse. Disciplinerne der anvendes i forestillingen er fysisk teater, akrobatik og cyr-wheel. Sidstnævnte er et stort metal-hjul som artisten holder sig fast inden i, drejer rundt med og manipulerer. En klassisk genganger i mange nycirkusforestilling, som dog kan bruges på mange måder.

Q&A med Mikkel Hobitz

Hvad var inspirationen til at gå ombord i projektet The Vessel?

– Der var flere grunde, men fremfor alt fordi vi elsker cirkus og så er vi oprigtigt interesserede i hvordan vores identitet bygges op. Hvordan vi bliver farvet af vores omgivelser, hvordan vi farver den og dem der indgår i vores community.

Hvor kender I – artister – hinanden fra?

– Gustaf og jeg gik sammen på cirkusskolen AFUK for 15 år siden og vi har været gode venner siden da. For 8 år siden flyttede Sarah fra Canada til Sverige og begyndte at være med i alle de største produktioner. På den tid boede vi alle i Stockholm og vi har holdt godt øje med hinandens cirkusprojekter med stor interesse. For et år siden kom endelig det perfekte tidspunkt, hvor vi alle tre var klar til at starte et nyt projekt – og der blev The Vessel født.

I kalder det et “utopisk cirkusprojekt”. Hvad ligger i det udtryk?

– Vores projekt er utopisk i den forstand at tematik, scener og alt materiale er baseret på samarbejde og lyst og vi har helt ekskluderet konflikter i vores cirkusunivers. Desuden har vi et ønske om at skabe et rum hvor vi kan have 100 % tillid til hinanden og hvor vi er helt ligeværdige uanset køn eller klasse-baggrund.

Hvad kan nycirkus i en børneteater-regi; hvilke muligheder for historiefortælling er der, og hvordan tager børnene det ind?

– En af de bedste ting med cirkus, ifølge mig, er at det er sprog uden ord. Det er ofte et ekstremt fysisk udtryk, hvor akrobatikken, styrken, balancen, højden og risikoen fortæller historierne og tilskueren bliver delagtiggjort i at skabe historien, fordi de bliver berørt på et følelsesmæssigt niveau, og binder scenerne sammen til deres egen fortælling.

Fakta

Forestillingen vises 21. januar kl. 13 & 17, samt 22. januar kl. 15.

Målgruppen er fra 6 år og op, og den varer ca. 50 minutter.

AF & MED Gustaf Rosell, Mikkel Hobitz & Sarah Lett

OUTSIDE EYE Petter Wadsten

LYSDESIGN Vilhelm Montán Lindberg

FOTO Tobias Fischer & Badi Khwies

KONTAKT

For mere information og billetter, kontakt pr@dynamoworkspace.dk

Web: www.dynamoworkspace.dk/program/the-vessel

Bedste hilsner

Maja Bonde Holtze / prfrm

PR & kommunikation pr@dynamoworkspace.dk +45 2120 0581

NÆSTE PROGRAMPUNKTER

21.-22. jan.: The Vessel – urpremiere!

26.-28. jan.: Breast in Peace / Might Performing Arts Collective – samarbejde med Teater Momentum

2.-3. feb.: Déjà / The Krumble – samarbejde med Teater Momentum

9.-11. feb.: HOMAN / Collectif Malunés

feb.: Drip Drop Dead / David & Fofo feb.: 20 years later – still here! / Lotta & Stina – work in progress

18.-19. feb.: CameliOrquestra 2.0 / GLiMT & Sputnik Wild Wonders – samarbejde med Teater Momentum

2.-4. marts: Going Nowhere / Out of Balanz & DYNAMO – urpremiere!

marts: Open Stage / DYNAMO & The Circus Playground

17.-18. marts: Livets små mirakler / Paolo Nani Teater – samarbejde med Teater Momentum

23.-25. marts: Phobetor

14.-15. april: Uproar! / Livingstones Kabinet – samarbejde med Teater Momentum

april: L’ombre de Kruskelusk / Lisa Lou – work in progress

29.-30. april: Kiseldalen / Kompagni Giraff – samarbejde med Nørregaards Teater

maj: The King of Taking – in Essense / Thom Monckton & Kallo Collective

11.-12. maj: Snowdrops / Rapid Eye

14.-17. juni: DYNAMO Circus Festival – sæt kryds i kalenderen!