Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Blum & Haugaard Band – Alt Hvad vi Drømte – 10 års jubilæum

marts 31 15:00

Sangerinden Helene Blum og violinisten Harald Haugaard, har gennem de seneste år etableret sig som fantastiske fortolkere fornyere af den danske folkemusiktradition.

Nu kan de fejre 10-års jubilæum med en smuk koncert på Odenses legendariske spillested Magasinet.

For 10 år siden lod to musikere drømmene vise vejen skabte et nyt ensemble, der siden erobrede Europa, Japan og USA med over 600 koncerter på alt fra den intime pub i Skotland til koncertsale i Wien på gigantiske nordamerikanske festivaler.

Nu kan makkerparret Helene Blum og Harald Haugaard knibe hinanden i armen fejre drømmenes opfyldelse sammen med deres 6-tet ved en 10-års jubilæumskoncert.

Den intime koncertsal udgør den ideelle ramme for en koncert, der vil emme af de to erfarne musikeres enestående musikalske tæft, store virtuositet nærvær. De udfolder nænsomt den danske sangskats tidløse skønhed som på uforglemmelig vis samtidig blander den med deres egne kompositioner, der ligeledes er forankret i en dansk folkemusiktradition.

Det kan være svært at forestille sig, hvordan sangerinden Helene Blum i mange år, troede hun skulle være klassisk pianist, når man hører, hvordan hendes lyse samtidig udtryksfulde stemme klinger smukt og ubesværet over strygeinstrumenternes skiftevis bløde hårde anslag. Helene Blum har selv tidligere forklaret om hendes forhold til folkemusikken: “Jeg opdagede en fantastisk frihed, som jeg var nødt til at udforske – følte trangen til at gå helt tilbage til rødderne”.

Ligesom Helene Blum trækker violinisten Harald Haugaard så bestandigt på de dybe rødder fra det store danske folkemusiktræ, som han i egne originale kompositioner behandler legende vedkommende som ingen anden.

Selvom jubilæumskoncerten naturligvis bliver et kig tilbage på de seneste 10 års musikalske højdepunkter, vil koncerten så indeholde helt nyt materiale – for lige om hjørnet venter de næste ti år med nye drømme for ensemblet.

Helene Blum: Sang/violin

Harald Haugaard: Violin

Kirstine Elise Pedersen: Cello

Mikkel Grue: Guitarer

Sune Rahbek: Slagtøj

Mathæus Bech: Kontrabas

For køb af billetter klik her.

Detaljer

Dato:
marts 31
Tidspunkt:
15:00

Sted

Kulturmaskinen – Magasinet
Farvergården 19
Odense C, 5000 Danmark
+ Google Map