Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

H.C. Andersen Festivals

august 19 - august 26

Mottoet for H.C. Andersen Festivals er, at “Alt kan ske,” og det lever årets program til fulde op til. Mere end 500 kulturtilbud til festivalens gæster, der får serveret oplevelser indenfor musik, teater, dans, kunst, comedy, store shows og eventyrlige foredrag og fortællinger. Og der er kulturtilbud til alle aldre og størstedelen er gratis.

H.C. Andersen Festivals præsenterede program ved et festligt arrangement for sponsorer, støtter, kulturaktører og frivillige på spillestedet Posten, og det er en glad festivaldirektør, der ser frem mod uge 34, hvor H.C. Andersen Festivals løber af stablen:

“Det er sjette gang, vi præsenterer et rigtigt spændende og alsidigt festivalprogram med et højt kunstnerisk indhold, der igen i år sætter overliggeren rigtig højt for fremtiden. Vi har med H.C. Andersen Festivals formået at skabe en af Danmarks største og mest eventyrlige kulturfestivaler til glæde og gavn for byen, Fyn, regionen, borgerne og alle festivalens gæster. Og årets program viser på mange forskellige måder, hvorfor H.C. Andersens kunstneriske univers er evigt aktuelt,” siger festivaldirektør Peter Bøgholm og tilføjer:

Foto: HC Andersen Festivals

“Det er nærmest umuligt at nævne højdepunkterne blandt 500 kulturtilbud, men jeg glæder mig personligt meget til åbningsshowet og til opsætningen af Nattergalen med Ghita Nørby i kombination med Michala Petris blokfløjte og DR VokalEnsemblet. Jeg har også store forventninger til phase7’s show på Flakhaven, til HCA Comedy Festival og til koncerten med TV-2 i Kongens Have. Og så burde jeg nævne mange, mange flere ting fra programmet, men det vil jeg i stede opfordre folk til at gå ind og nærstudere.”

Ser frem mod festivalen
Det er sjette år i træk, at H.C. Andersen Festivals omdanner Odenses gader og stræder til en eventyrlig og uforudsigelig legeplads omkranset af et fantastisk fællesskab med H.C. Andersens mangfoldige univers som omdrejningspunkt.

“Med programoffentliggørelsen bliver H.C. Andersen Festivals 2018 endnu mere virkelig, og nu ser vi spændt frem mod uge 34, hvor årets eventyrlige kulturfestival løber af stablen for sjette gang og med tradition og fornyelse igen byder på hundredvis af kulturoplevelser for store og små, unge og ældre. Jeg glæder mig til en uge, hvor Odense summer af eventyr, fælleskab og livsglæde, og hvor alt kan ske,” siger festivaldirektør Peter Bøgholm.

H.C. Andersen Festivals løber af stablen fra søndag 19. august til søndag 26. august, og det samlede program for festivalen kan ses på www.hcafestivals.dk.

Højdepunkter fra H.C. Andersen Festivals’ program:

Koncert i Kongens Have
Hvis du drømmer om at opleve TV-2 i løbet af sommeren, skal du tage til H.C. Andersen Festivals fredag 24. august. Her spiller Danmarks måske kedeligste orkester, som TV-2 ynder at kalde sig selv, nemlig årets eneste udendørskoncert. Og der er masser at glæde sig til, for udover TV-2 spiller også Love Shop og Bogfinkevej.

Musik på Amfiscenen
I løbet af uge 34 kan både Karl William, Hjalmar, Aksglæde, Nelson Can, Skousen, Spacemakers og Elvør opleves live på Amfiscenen.

Åbningsshowet
“De 5 papirsklip” skyder H.C. Andersen Festivals i gang med en energisk og eventyrlig danseforestilling. Moderne teknologi møder nutidens mennesker i denne festlige, moderne og underholdende forestilling skabt til H.C. Andersen Festivals af iscenesætterne Mette-Louise og Jesper Kryger og fremført af dansere og artister i verdensklasse fra det velkendte Pivot Dance Company. “De 5 papirsklip” er en forestilling om alt det, vi ser, hører og forstår – men mest om det vi føler i hjertet.

HCA Comedy Festival
Programmet byder på 30 shows på tre scener over seks dage, så der er rig mulighed for et godt grin under festivalen. Her gæster blandt andre komikere som Lasse Rimmer, Mikkel Klint Thorius, Morten Wichman, Brian Mørk, Jacob Taarnhøj, Conrad Molden, Victor Lander og Tine Marie. Det legendariske Comedy Zoo Take Over lægger også vejen HCA Comedy Festival, ligesom finalerne i DM i Impro-Comedy afholdes for første gang under festivalen.

Nattergalen
En smuk koncert i Odense Koncerthus, hvor skuespiller Ghita Nørby fører publikum gennem H.C. Andersens eventyr af selvsamme navn i kombination med Michala Petris blokfløjte og DR VokalEnsemblet.

Show på Flakhaven: Nobody but a Princess
Hvordan ville et eventyr af H.C. Andersen se ud anno 2018? Det spektakulære show “Nobody but a Princess” på Flakhaven tager publikum med ind i eventyret fra og om den tid, vi befinder os i i dag. Her tager en ung pige på en fascinerende rejse, hvor hun møder mystiske væsner, højteknologiske figurer og en særlig helt, som bliver hendes ven på vejen gennem den moderne eventyrverden. I midten af det hele står en enorm, magisk og glimtende globe som centrum for det tempofyldte show, hvor dansere og sangere fra Odense møder internationale artister og akrobater. Showet er skabt til H.C. Andersen Festivals 2018 af phase7 performing.arts under kunstnerisk ledelse af Sven Sören Beyer.

BLAM!
BLAM! er en hæsblæsende forestilling på Teater Momentum, hvor Die Hard møder The Office. Fire kontorarbejdere keder sig, og for at undslippe hverdagens ulidelige rutiner opfinder de et spil. Pludselig forvandler arbejdspladsen sig til en verden befolket med superhelte, klassiske filmskurke og aliens fra de vildeste actionfilm. Du bliver blammet med halsbrækkende stunts, fanden-i-voldsk parkour, masser af attitude i et ekstraordinært eventyr. Forestillingen modtog Reumert-juryens særpris og har siden spillet for udsolgte huse og med stående applaus verden over – i år i New Zealand, Sydkorea, Norge, Spanien og på Edinburgh Fringe Festival.

Beyond Time
I forestillingen inviteres publikum med på en rejse gennem tid, rum og fantasi – en rejse vi alle sammen ubevidst tager i det daglige, når vi søger eksistensen og dens værdier. En rejse, der hele tiden forandrer os som mennesker, får os til at stoppe op og se på hinanden. Scenen er en blanding af fortid og fremtid – retro og science fiction, i en stil, der kaldes steampunk. Her mødes fysisk teater med mimeteater, dans og elementer af nycirkus med livemusik.

Skyldig eller ikke skyldig?
I krimiforestillingen “Da Klods-Hans blev anholdt” er Klods-Hans blevet anholdt for en alvorlig forbrydelse, og nu skal hans sag for retten. Og du bliver en del af juryen, der skal dømme, om Klods-Hans er skyldig eller ikke skyldig. Men for at du kan dømme i sagen, må du først kende historien, se beviserne og høre vidneforklaringerne. Det bliver en spændingsfyldt rejse, hvor forestillingens kraft er i højsædet, og hvor man møder H. C. Andersens fantastiske univers og figurer på helt nye måder.

Den stygge Andungen
Kærlighed til eventyrets magiske kraft og H.C. Andersens fantastiske digtning – det er baggrunden for denne smukke familieforestilling. Her fortæller dybwikdans fra Norge med en danser og en fortæller “Den Grimme Ælling” – H.C. Andersens historie om svaneungen, der voksede op i en andegård, og dens utrættelige kamp for at finde ud af, hvor den egentlig hører til. Forestillingen har høstet flotte anmeldelser og har bl.a. spillet ved Dansens Hus i Oslo, Festspillene i Nord-Norge og bOing! Festival i UK. Den blev nomineret til Gullsekken i Norge i 2012 og er oprindeligt skabt i forbindelse med, at Stavanger var Europæisk Kulturhovedstad i 2008.

Internationale Fortælledage 2018
Fire fabelagtige fortællere fra England, Skotland, Irland og Wales kommer til Odense for at dele historier med publikum under “Internationale Fortælledage 2018,” der er inspireret af H.C. Andersens eventyr “Elverhøj” og hans passion for folketroens tvetydige væsener. De udenlandske performere vil tage os med på rejse ned i den dunkle underverden – og videre ud i den store omverden. Kom og hør den engelske mesterfortæller Ben Haggerty, irsk-amerikanske Clare Murphy, Skotsk-kenyanske Mara Menzie og den prisbelønnede waliser Daniel Morden. De har alle optrådt på festivaler rundt om i hele verden og fortæller på letforståeligt engelsk. Vigga Bro vil igen i år slå stemningen an som den første fortæller.

The Story of a Mother
Eventyr er til for at blive genfortalt. Og forestillingen “The Story of a Mother” tager fat i Andersens eventyr “Historien om en Moder” fra 1847, dekonstruerer den traditionelle historiefortælling og sætter den ind i en ny ramme af performancekunst. Forestillingen er en hybrid af det originale eventyr og den selvbiografiske performance Interna De Rigueur af den tjekkiske performancekunstner Barkosina Hanusova, som er bosiddende i London. Interna De Rigueur blev oprindeligt skabt gennem hendes rejser i Mexico. Forestillingen udforsker femininitet, spørgsmål om moderskab og den kvindelige rolle i samfundet.

Om H.C. Andersen Festivals

• H.C. Andersen Festivals er en kulturfestival, der finder sted hvert år i uge 34 i Odense. I 2018 afvikles festivalen for sjette gang
• H.C. Andersen Festivals samler tusindvis af mennesker gennem kultur og oplevelser, der fylder Odenses gader og stræder med liv, farve og lys i én af byens allerstørste tilbagevendende begivenheder
• Et stort og bredt udvalg af fortællere, kunstnere, gadeperformere og musikere forvandler byrummet i Odense til en smeltedigel af kulturoplevelser, der alle udspringer af H.C. Andersens evigt aktuelle univers
• Størstedelen af de mange events er gratis
• H.C. Andersen Festivals sikrer med et stærkt lokalt engagement og elementer af høj international standard, at opmærksomheden fra Odense, Fyn, Danmark og det store udland rettes mod festivalen
• H.C. Andersen Festivals er en almennyttig forening og i høj grad skabt med opbakning fra det fynske erhvervsliv, der med sine sponsorater er med til at finansiere festivalen
• Festivalen ledes af en bestyrelse med Brian Djernes som bestyrelsesformand. Peter
Bøgholm er direktør for festivalen
• Alt kan ske under H.C. Andersen Festivals

 

Detaljer

Start:
august 19
Slut:
august 26