Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

HCA Comedy Festival

august 20 - august 25

I år bliver der endnu flere muligheder for et godt grin under H.C. Andersen Festivals i uge 34. HCA Comedy Festival udvides nemlig til seks dage og byder på 30 shows fordelt på tre scener. Programmet afspejler den danske comedy scene anno 2018 og præsenterer et bredt udsnit af danske, talentfulde komikere.

Et endnu større program, diversitet og intimitet. Det er nøgleordene for årets HCA Comedy Festival, som i dag præsenteres i forbindelse med offentliggørelsen af H.C. Andersen Festivals’ program.

Årets HCA Comedy Festival er et udsnit af den danske comedy scene anno 2018 og viser den diversitet og bredde, der kendetegner dansk comedy. Derfor kan man på Store Scene og Lille Scene i år både opleve etablerede, kendte komikere som Lasse Rimmer, Mikkel Klint Thorius, Morten Wichman, Brian Mørk, Jacob Taarnhøj, Conrad Molden, Victor Lander og Tine Marie såvel som unge, dygtige talenter.

I år gæster det legendariske Comedy Zoo Take Over også HCA Comedy Festival, ligesom finalerne i DM i Impro-Comedy afholdes for første gang under festivalen. På Podcastscenen kan man opleve liveoptagelse af flere forskellige comedy podcasts med blandt andre Brian Mørk, Valdemar Pustelnik, Heino Hansen & Jakob Fjelsted samt Jacob Wilson & Mikkel Klint Thorius.

– Publikum kan se frem til en bred pallet af talentfulde, danske komikere, når vi igen i år udvider HCA Comedy Festival på både varighed, antal scener og antal shows, der vil blive afholdt i intime rammer. Og netop intimitet er fællesnævneren for de mange shows, siger Peter Bøgholm, festivaldirektør for H.C. Andersen Festivals.

Programansvarlig for HCA Comedy Festival, Marie Toft, uddyber om årets comedy program:

– Årets program præsenterer selvfølgelig kendte komikernavne, og jeg tør godt røbe, at publikum kan glæde sig til flere store overraskelser. Men med årets program ønsker vi også at være med til at åbne festivalgængernes øjne for dansk comedy. Det letteste som både arrangør og publikum er at vælge det, som man kender, og som, man ved, er populært. Vi vil også gerne præsentere et program for publikum, som de slet ikke vidste, de ville have. Vi tager det som en fed udfordring og synes, det er vores pligt som arrangører at påtage os den opgave at tilbyde comedy, som publikum ikke umiddelbart kender eller ville have valgt.

En udviklingsplatform
Ligesom H.C. Andersen gennem hele sit forfatterskab udfordrede sig selv som kunstner, er HCA Comedy Festival tiltænkt som en platform, hvor komikerne kan udfordre og udvikle sig selv som kunstnere.

– HCA Comedy Festival skal være et kreativt frirum for komikerne, hvor de får mulighed for at prøve sig selv af og udvikle sig som kunstner. Derudover bærer dansk comedy præg af unge, dygtige kræfter, som formår at lave længere sceneshows af rigtig høj kvalitet, og det ønsker vi at understøtte med HCA Comedy Festival, som fungerer som en form for safehouse for komikerne, da vi sørger for alt det omkringliggende til et show som scene og publikum, siger Marie Toft, programansvarlig for HCA Comedy Festival.

Om HCA Comedy Festival

Sted: Podcastscenen på Møntergården, Store Scene på Sortebrødre Torv, sted følger på Lille Scene
Tidspunkt: 20.-25. august 2018
Billetpriser: 50-100 kr. inkl. gebyr.
Arrangører: Marie Toft Projects & H.C. Andersen Festivals

Detaljer

Start:
august 20
Slut:
august 25