Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hvad kameraet så

9. februar 2018 - 12. august 2018

Hvad kameraet så – fotografi i Brandts samling

Brandts har inviteret billedkunstner Jesper Rasmussen til at gå på opdagelse i deres samling af mere end 10.000 fotografiske værker. Det er der kommet en højst poetisk og overraskende rejse gennem fotografiets historie ud af.

Foto: Wolfgang Tillmans

Jesper Rasmussen har valgt otte af de mest traditionelle og gennemgående kapitler i fotografiets historie ud – så som landskabet, portrættet, mennesker og arkitektur. Men kan et ansigt ikke også være et landskab? Og kan mennesker være allermest nærværende, når de ikke er umiddelbart synlige i billedet? Fremfor at fortælle om fotografiets udvikling fra 1945 til i dag, så rummer udstillingen Hvad kameraet så et utal af poetiske fortællinger om vores tid, vores liv og vores blik på verden fortalt gennem et kamera.

Jesper Rasmussen (f. 1959) har gennem en lang årrække beskæftiget sig med fotografi med særlig interesse for arkitektur og billeder af skulpturelle rum. Han er tidligere rektor på det Jyske Kunstakademi og har en stor indsigt i fotografiets historie.

I sit udvalg af værker har Jesper Rasmussen lagt vægt på billeder, der kun sjældent har fundet vej til museets vægge, og indtil nu har levet et stilfærdigt liv i Brandts’ arkiv. Udstillingen er en hyldest til det fotografiske blik og til vores måde at betragte verden som billede.

Jesper Rasmussen er desuden kurator på efterårets internationale fotobiennale på Brandts i samarbejde med kurator Anna Krogh.

Detaljer

Start:
9. februar 2018
Slut:
12. august 2018

Sted

Brandts
Brandts Torv 1
Odense C, 5000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
65 20 70 00
Hjemmeside:
https://brandts.dk/