Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Krystalgrotten

14. oktober 2017 - 18. februar 2018

I snart 30 år har børn og eventyrlystne voksne i tusindvis besøgt den årlige Sanseudstilling på Brandts. Både nye og veletablerede kunstnere har tryllet spændende universer frem, der har budt på både fordybelse og udfordringer i børnehøjde.

Foto: Brandts

Årets Sanseudstilling Krystalgrotten tager hele familien med på en eventyrlig ekspedition til ukendte og underlige verdener. Kæmp jer igennem den tætte skov. Udforsk grotten med de magiske krystaller, forsøg at krydse den glødende lavasø uden at brænde jer og tag turen gennem universets vægtløse mørke, hvor de mange stjerner lyser. Måske ender rejsen tilbage på jordens overflade. Måske ikke. For det er ikke sikkert, at verden ligner sig selv, til trods for at solsorten fløjter som den plejer i solnedgangen.

Både krop og fantasi kommer på en rejse ind i en sjov verden. Med Sanseudstillingen Krystalgrotten ønsker Brandts at skabe en total rummelig oplevelse for børn og legesyge voksne. Her må kunsten traditionen tro gerne berøres og i det hele taget opleves med hele kroppen.

I år åbner Sanseudstillingen allerede lørdag den 14. oktober. Det fejres med en festlig familiedag, der ud over Sanseudstillingen Krystalgrotten også byder på kreativ workshop, hvor hele familien kan bygge byer på hovedet, udstille sten i et pop-up stenmuseum og lytte til spændende historier. Der er åbent kl. 10-17. Entré voksne 90 kr., børn 20 kr. alle aktiviteter er gratis når entréen er betalt.

Kunst – er det for børn?
”Absolut! – Især når alle sanser sættes i spil”, mener Marianne Ager, der er ansvarlig for Sanseudstillingen på Brandts. ”Vi voksne betragter og sætter ord på kunstværkerne, mens børns nysgerrighed betyder, at de helst udforsker kunsten med alle sanser og hele kroppen. Derfor har vi endnu engang skabt en stor flot kunstudstilling rettet mod små, halvstore og de voksne, der ikke har lagt fantasien helt på hylden. Selvom det er med en legende tilgang så kan kunsten mere. Den kan overraske, snyde vores sanser, få os til at standse op og se os selv og verden på en ny måde”, konkluderer Marianne Ager.

”Sanseudstillingerne er her på 29. år en stærk del af husets brand – et kunstmuseum for alle aldre”; fortæller Leslie Schmidt Publikums- og formidlingschef på Brandts. ”Udstillingerne er ofte de fynske børns første møde med samtidskunst og Brandts. Det er en særlig udstilling udviklet med høj kunstnerisk kvalitet og et indgående kendskab til børns sanselige tilgang til verdens mysterier. Sanseudstillingerne er for mange en tradition – det årlige besøg med børnehaven eller skolen og familiens fællesoplevelse.”

Glæd jer til efterårets Sanseudstilling Krystalgrotten, der vækker nysgerrigheden og sætter fantasien i gang.

 

Detaljer

Start:
14. oktober 2017
Slut:
februar 18

Sted

Brandts
Brandts Torv 1
Odense C, 5000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
65 20 70 00
Hjemmeside:
https://brandts.dk/