Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lise Jeppesen “Knokkelmanden og Lysseeren”

juni 19 19:00 - 21:00

Kom til foredrag med museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum.

Lise Jeppesen var initiativtager til udstillingen L.A. Ring og H.A. Brendekilde – Kunstnerbrødre, der er skabt i samarbejde med museumsinspektør Eirin Bergum fra Brandts og Birgitte von Folsach fra Nivaagaards Malerisamling.

I dette foredrag kommer du helt tæt på tankerne bag udstillingen, som kan opleves på Brandts frem til 25. august.

Foredraget fokuserer på L. A. Rings og H. A. Brendekildes nære venskab, deres møde  og hvilke konsekvenser deres kunstneriske udvikling havde for venskabet. Ring og Brendekilde påvirkede i første omgang hinanden kompromisløst og var herigennem medvirkende til at introducere realismen i dansk kunst. Hvem var deres samtidige inspirationskilder og hvor skiltes siden deres veje?

Lise Jeppesen vil i foredraget komme ind på, hvordan det er gået til, at det især er L.A. Ring, som i dag er gået over i dansk kunsthistorie med over 180 værker i museumseje, mens H.A. Brendekilde på trods af auktionshusenes og udlandets fortsatte interesse kun er repræsenteret med 37.

Man opfordres til at komme i god tid, så man kan se udstillingen inden foredraget. Billet til udstillingen er inkluderet i billetprisen.

Billetterne koster 125 kr. per stk. For medlemmer koster det 50 kr. per stk. For køb af billetter klik her.

Detaljer

Dato:
juni 19
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Brandts – Museum for kunst & visuel kultu
Brandts Torv 1
Odense C, 5000 Danmark
+ Google Maps