Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Minikonference- Sådan får vi flere fynboer med handicap i job

december 5 08:30 - 11:30

Som en del af et landsdækkende initiativ for at få flere mennesker med handicap i arbejde i IT-branchen, afholder Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn i samarbejde med IT-Branchen en minikonference på Odeon i Odense.

Der er historisk mange i jobs i Danmark og manglen på kvalificeret arbejdskraft er i disse år en af erhvervslivets største bekymringer. Samtidig står mange personer med handicap uden for arbejdsmarkedet. Ifølge tal fra det nationale forsknings- og analysecenter VIVE er det kun en tredjedel af personer med et større selvvurderet handicap, der er i beskæftigelse.

Det skal et landsdækkende initiativ fra Beskæftigelsesministeriet over de kommende tre år rette op på. Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) afholder i samarbejde med IT-Branchen en minikonference for Fyn, hvor lokale virksomheder og personer med handicap inspireres til at skabe en ændring sammen.

“Der er stor mangel på kvalificeret arbejdskraft i dag og særligt inden for IT-Branchen, som er en branche i hastig vækst. Derfor ser vi gode muligheder i at rekruttere personer med handicap til IT-specifikke jobs, da mange personer med handicap har de rette kompetencer til denne type jobs. Vi ønsker at komme fordomme til livs og oplyse virksomheder og borgere med handicap om de mange muligheder, der er for at indgå på arbejdsmarkedet,” siger Erling Møller Nielsen, formand for RAR Fyn.

Til minikonferencen på Odeon i Odense vil der være oplæg fra bl.a. Syddansk Universitet og virksomheder inden for IT-branchen, som vil tale om de behov og potentialer, de ser for at få flere personer med handicap i job. Minikonferencen er en del af en række lokale og regionale arrangementer i Jobugen, der i 2019, 2020 og 2021 afvikles i uge 49.

Initiativet til at få personer med handicap i job blev vedtaget af et bredt politisk flertal i november 2018. Det skydes nu i gang i Jobugen i uge 49 i år og løber frem til 2021. Desuden vil initiativet bestå af en række andre aktiviteter under det fælles navn “Med eller uden handicap. Danmark har brug for dygtige mennesker.”

For mere information klik her.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
december 5
Tidspunkt:
08:30 - 11:30

Sted

ODEON
Odeons Kvarter 1
Odense, 5000 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
https://odeonodense.dk/
Del på sociale medier