Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ny stor grafik

3. juni 2017 - 27. juni 2017

A Common Journey to the Inner Light

Anna Siek og Miina Laine – gæstekunstnere fra Polen og Finland

Fyns Grafiske Værksted har fornøjelsen at præsentere to lovende yngre grafiske kunstnere, en fra Finland og en fra Polen. Begge kunstnere er uddannet på kunstakademiet i Tampere og Anna også i Krakow. De tilhører den nye generation af kvindelige kunstnere, som ikke ønsker at stå i skyggen af deres mandlige kolleger, men arbejder ihærdigt på at skabe ny stor grafik.

Miina Laine bor i det nordlige Finland i Tampere, som er Odenses venskabsby. Miina har været på gæsteophold i vores atelier to gange, og det ser ud til Miina kommer igen, for hun er nu blevet fuldt gyldigt medlem.

Anna Siek kommer fra det sydlige Polen i nærheden af Krakow, hvor hun er en del af en stor og kendt kunstner-familie. Anna er også en kendt gæst i Odense, Anna og hendes bror har været gæster på et symposium sidste år på Gæsteatelier Hollufgård. Anna har været medlem hos os i et par år, siden vi var på studieophold i Krakow for snart 10 år siden.

Deres værker er meget forskellige, men de har begge et særkende; en søgen efter det essentielle, ”det indre lys”.

De siger selv om deres værker:

Miina Laine:
Mine tryk til denne udstilling er startet ved søen Pyhäjärvi i Tampere. Jeg går hver dag langs søen for at komme til mit studio og oplever de stadigt skiftende landskaber.

Jeg finder, at monotypien er en meget udfordrende teknik. Det er også mit vindue til verden, min måde at flyve på.

Under arbejdet med monotypier arbejder jeg ofte på projektbasis; Jeg har tid og sted for at definere mit arbejde. Oplevelsen af stedet er udgangspunktet, og på værkstedet går disse oplevelser og minder videre til pladen. Mange ting som fx min egen sindstilstand, omgivende mennesker og livet generelt har en indflydelse på de slags ting, mit sind søger. Især fascineres jeg af livets bevægelse og forskellige rytmer.

Min serie af tryk er derfor normalt forbundet med en bestemt sæson, i hvert fald under arbejdsprocessen, men som det an ses kan mine tryk placeres i enhver sæson. Dette er sandsynligvis en opfattelse af den måde, hvorpå disse tryk er lavet; Disse værker er ikke kommet fra en direkte observation, og sigter ikke direkte mod præsentation, men primært at formidle følelsen.

Jeg tror også, at mine værker på sin egen måde taler om små hverdagsmomenter, som værdifulde og smukke oplevelser i sig selv.

Anna Siek:
Min grafik handler om “Icarus”, om vores daglige liv, vores fald og forstyrrelser, den magt, der får os til at blive født igen og i at have evnen til at tage endnu et forsøg på at krydse vores personlige grænser.

“Icarus” er indbegrebet af et romantisk forløb, at have høje idealer, heltemod, der grænser til vanvid som en flyvning til solen, men undertiden kan denne flyvning til solen være vores almindelige hverdag.

“Icarus” og hans far flygtede fra fangenskab, som vi fra vores bur, men at lære at flyve er ikke altid let og sikkert. Jeg har ofte drømme om at flyve, i drømme er det så naturligt, det er let at gå, men at flyve er et symbol på fysisk og åndelig frihed. I nutidens verden er der meget frihed, men vi savner ofte noget, som vi ikke finder i verden, måske er det bare en illusion af frihed, og denne søgen bliver som et slags bur for os.

Hvert af vores små oprør og fald efterlader et spor i vores sind, ligesom i grafikken, der blev sporet efterladt i matrixen, som har gennemgået mange transformationsprocesser.

I min grafik bruger jeg ofte forskellige teknikker som litografi, linoleum, ætsning eller koldnål, Aqua tinte og akvarel. Jeg bruger også tryk, som jeg engang har startet men opgav da de ikke kunne færdiggøres – de nu bringes til live igen.

 

Der er fernisering d. 3. juni kl. 11-13, det er dog ikke sikkert at kunstnerne vil være til stede til ferniseringen.

Detaljer

Start:
3. juni 2017
Slut:
27. juni 2017

Sted

Fyns Grafiske Værksted
Hans Jensens Stræde 18
Odense C, 5000
+ Google Map
Hjemmeside:
http://www.fynsgv.dk/