Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Send en hilsen til de kommende generationer

oktober 13 15:00 - 17:00

I Vestergade i Odense får du mulighed for at gemme en hilsen, et livsmotto eller en lille sjov ejendel, som først vil blive pakket ud igen om 100 år, mens du nyder en dejlig kop gratis kaffe. Det sker i forbindelse med International Testamentedag, hvor Det Gode Testamente sætter fokus på muligheden for at tage stilling til, hvad du ønsker at efterlade, når du ikke er her længere.

Hvad efterlader du, når du ikke er her mere? Det har de færreste danskere taget stilling til. Det vil Kræftens Bekæmpelse, Dyrenes Beskyttelse, Folkekirkens Nødhjælp og de øvrige 32 velgørende organisationer som står bag Det Gode Testamente, nu hjælpe danskerne med at lave om på. I forbindelse med International Testamentedag har du mulighed for at sende en tanke til de kommende generationer, ved at gemme en personlig hilsen eller godt råd i en tidskapsel, som først vil blive pakket ud igen om 100 år.

På dagen vil Det Gode Testamente desuden stå klar til at fortælle meget mere om, hvordan man opretter et testamente og hvilke muligheder, der er for at sætte et aftryk på verden med velgørende donationer, når man ikke længere er her. Der vil ligeledes stå en advokat til rådighed for spørgsmål og rådgivning til, hvordan du kan oprette et testamente, ligesom alle besøgende vil blive budt på dejlig varm kaffe.

”Der er desværre for få danskere, som tager stilling til, hvilket aftryk de gerne vil sætte på verden, når de ikke længere er her. Og det kan vi godt forstå. Testamenter er for de fleste noget, der er tungt og svært at forholde sig til. Et testamente skal dog ses som en mulighed for at bestemme, hvilken betydning ens efterliv skal have og det håber vi, at flere og flere vil få øjnene op for. Vi vil i hvert fald rigtig gerne være med til at sætte gang i de tanker hos folk. Det gør vi med et hyggeligt arrangement i forbindelse med International Testamentedag den 13. september,” fortæller Dorte Hee, projektleder hos Det Gode Testamente.

Det er Odense Bys Museer, der vil opbevare de værdifulde tidskapsler, som på dagen vil blive lavet, så de om 100 år kan være til glæde for byens kommende generationer.

For mere information klik her.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
oktober 13
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Sted

Vestergade
Vestergade ved Ove Sprogøes Plads
Odense C, 5000 Danmark
+ Google Maps
Del på sociale medier