Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

’The Drama’ Afgang 18.

17. maj 2018 - 1. juli 2018

Det Fynske Kunstakademis afgangsudstilling på Brandts 13.
18. maj til 1. juli 2018.
Fernisering torsdag d. 17. maj kl. 17.

Kunstnere: Pernille Kragh Christensen, Bertil Osorio Heltoft, Anna Weber Henriksen, Jeppe Jørgensen, Lea Momberg, Rasmus Myrup Mortensen, Jonas Kjeldgaard Sørensen, Helene Vestergaard. Kurator: Charlotte Sprogøe.

The Drama
’The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life.’
– Oscar Wilde ‘The Truth of Masks: a Note on Illusion’

Den 17. maj åbnes dørene for dette års afgangsudstilling for Det Fynske Kunstakademi. Publikum inviteres her indenfor til et møde med en helt ny gruppe færdiguddannede kunstnere fra et af Europas meget velansete kunstakademier.

Årets afgangshold sættes af en række unge kunstnere, der igennem deres 5-årige studie i Odense har bidraget til den fynske kunstscene med etablering af kunstnerdrevne udstillingssteder, projektrum og begivenheder. Samtidig har de udgjort en portal – fra det lokale miljø til den internationale kunstscene – igennem deres møder med gæstelærere og deres udveksling med andre akademier og andre kunstmiljøer i Europa: Paris, Stockholm, Frankfurt mv. Det er med andre ord en velorienteret trup af kunstnere, der er særdeles aktivt performende, man denne sommer har mulighed for at opleve i stor skala i Odense.

Årets afgangsudstilling folder sig ud i et af Danmarks første store bygningsværker skabt særligt til at opleve kunsten. Det er den smukke klassiske museumsbygning, der tidligere var Det Fynske Kunstmuseum, som nu er Brandts 13, og som fra efteråret 2018 vil være Det Fynske Kunstakademis nye hjem. Her bag tempelgavlen og billedfrisen over den nordiske fortid er der blevet præsenteret skildringer af verden igennem den fynske kunsts billeder, siden museet blev grundlagt i 1885.

Årets titel er ‘The Drama’. Titlen er en reference til teateret, til en gruppe aktører med hver deres karakter og position, og til et scenerum med dets åbne plan, hvor alt fra maskespil, iscenesættelse og scenarieskabelse kan udfolde sig. Et drama opstår allerede der, hvor en aktør indtager en scene og sætter en handling i gang. Herefter kan alt finde sted. Fra det episke til det intime, fra det dramatiske til det poetiske.

Kunstnerne arbejder i en række medier fra maleri, tegning, film, virtual reality, skulptur til det researchbaserede. Fælles er de om det installatoriske, der breder værkerne ud og forholder dem til rummet. En række værker er herudover baseret på manuskripter – dialog, monolog og fortælling.

‘The Drama’ indledes med en prolog i forhallen, hovedscenen er i museets skulptursal, udstillingen bevæger sig herefter op ad trapperummet bag balkonen til bagscenen, hvor man finder et kunstnerens værksted og øverst oppe på 2. sal, intimscenen, hvor et utopisk scenarie udspiller sig.

Kurator
Kurator Charlotte Sprogøe har tidligere gæstet Odense som kurator på Skulptur Odense 2014. Hun har tidligere bl.a. arbejdet på Statens Museum for Kunst, U-turn Kvadriennale for samtidskunst, været chef kurator på Århus Kunstbygning, kunstnerisk leder af Copenhagen Photo Festival og leder af Tranen, tidligere Tranegården, og fungerer som uafhængig kurator med fokus på den yngre internationale samtidskunstscene.

Åbningsprogram torsdag d. 17. maj kl. 17-21
Taler af:
Mads Damsbo, Direktør Brandts
Lars Bent Petersen, Rektor Det Fynske Kunstakademi
Charlotte Sprogøe, kurator
Performances af Anna Weber Henriksen & Jonas Kjeldgaard Sørensen
Bar / Foodtrucks / Musik

Detaljer

Start:
17. maj 2018
Slut:
1. juli 2018

Sted

Brandts 13
Jernbanegade 13
Odense C, 5000
+ Google Map
Telefon:
65 20 70 00
Hjemmeside:
https://brandts.dk/