Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udspring

29. september 2018 - 23. oktober 2018

Kom og oplev udstillingen ‘Udspring’ på Fyns Grafiske Værksted, der er en udstilling af Lise Buurgård og Anne Marie Franks nyeste grafiske værker.

Fyns Grafiske Værksted har fornøjelsen af at udstille to erfarne grafikeres nyeste værker.
Anne Marie Frank og Lise Buurgård har fundet hinanden i et stemningsfyldt møde om livets opståen – eller altings udspring – den tolkning ligger hos betragteren.

Et grafisk værksted er som et alkymistisk laboratorium – et forvandlingsrum. Billederne opstår i en udforskning af serier, hvor det ene værk fører til det næste – som handlinger i en livsproces. I den serielle gentagelse ligger fordybelsens mulighed.

Udstillingen åbnes lørdag den 29. september kl. 11:00 – 13:00, hvor kunstnerne selv er tilstede, og udstillingen varer til og med den 23. oktober. Alle er velkomne til at deltage.

Lise Buurgård
Lise Buurgård’s billeder spejler sjælen og fremkaldes i grænselandet mellem lys og mørke og liv og død som mulige svar på forgængelighedens tilstande. Naturens mangefold ridses på kobberpladen: Planter og frø af mælkebøtte, brændenælde og tidsel plukkes og lægges i trykpressen, så plantesaften blandes med det fugtige papir. Der destilleres, forstørres og forenkles, når ætsningens streg møder farvelagenes uforudsigelighed.

Som symbolisterne er Lise Buurgård inspireret af at vise det usynlige bagved det synlige og reflekterer over de mange lag af betydninger, der kan være i en simpel hverdagsting løsrevet fra omgivelsernes beskyttende lag – et reb, et pigtrådshegn, en flue eller en handske.

På udstillingen vises tryk fra kobberplader i ætsning, koldnål og monotypi.

Uddannelse: Grafiker og kunsthistoriker, mag. art.

Anne Marie Frank
Anne Marie Frank’s værker udtrykker en stille sitren, som en flamme, der lyser op. Tilværelsens lethed, men også styrke; en væren, der vækker minder om en sommer fyldt med sol og sommer. Siden sine akademidage har Anne Marie været inspireret af sine mange rejser til Italien, af landskaberne, livsstilen, maden, kunsten og meget andet. Anne Marie er en flittig udstiller og har bl.a. udstillet på Charlottenborg, Den Frie og mange andre steder i ind- og udland. Hun har også modtaget flere anerkendelser for sine værker og sit virke i form af legater.

På udstillingen vises tryk fra ætsning og akvatinte.

Uddannelse: Det Fynske Kunstakademi 1985-1990

Detaljer

Start:
29. september 2018
Slut:
23. oktober 2018

Sted

Fyns Grafiske Værksted
Hans Jensens Stræde 18
Odense C, 5000
+ Google Map
Hjemmeside:
http://www.fynsgv.dk/