Troldmænd og hekse i alle aldre må desværre undvære Magiske Dage Odense i efteråret, da Covid-19 har sat en foreløbig stopper for den populære festival. Men magien forsvinder ikke helt – for Magiske Dage Odense uddeler knap 1500 fortryllede poser, som kan holde trylleriet og magien i live til næste år, hvor festivalen vender tilbage.

Magiske Dage, foto: Niels Holmgaard, OFAFoto: Niels Holmgård, OFA

Tusindvis af eventyrlystne børn og voksne samles normalt i Odenses gader, når Magiske Dage Odense kaster sit magiske skær over byen i efterårsferien. Sådan bliver det som bekendt ikke i år, hvor Covid-19 gør det umuligt at afholde festivalen under ordnede forhold.

Magien skal dog holdes i live, og derfor uddeler Magiske Dage Odense i efterårsferien knap 1500 magiske poser til ivrige hekse og troldmænd på hovedbiblioteket, så de kan tage tryllerierne med hjem og udfolde dem. Poserne er lavet i et samarbejde med Cityhuset og Odense Cityforening, der har ønsket at bakke op om en magisk gave til børnene, nu hvor festivalen blev aflyst.

Posen indeholder forskellige remedier til at holde den onde magi fra døren, mens vi venter. Blandt andet en tryllestav, enhjørningeblod, aktivitetsark, magiske plantefrø, drageæg og maling, det magiske tidsskrift ‘Troldmandstidende’ samt alskens kreative ting til at lave sin egen edderkop. Det kræver blot, at man har en saks og limstift, så man kan slippe magien fra den særlige Magiske Dage-pose løs.

– Vi er alle ærgerlige over, at Magiske Dage Odense måtte aflyses i år, men til gengæld er der altså mulighed for at hente en af de magiske poser. Jeg er sikker på, at de vil skabe lidt hyggemagi i efterårsferien for dem, der er så heldige at få fat i en. Det er et lille plaster på såret for alle, der havde set frem til festivalen, og så må vi bare glæde os til næste år, når festivalen vender tilbage, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Christoffer Lilleholt (V).

Gratis poser
Det koster ikke noget at få fingrene i en af de magiske poser, men fordi sikkerheden skal være i top, er det nødvendigt at bestille en billet på Magiske Dage Odenses hjemmeside.

Billetten gælder i et bestemt tidsrum i løbet af ugen, hvor man får tid til at hente sin pose. Dermed sikrer Magiske Dage Odense, at der ikke bliver samlet for mange personer i biblioteksrummet, og at det er muligt at holde god afstand – som yderligere tiltag er det besluttet, at hvert barn kun kan have følgeskab af én voksen.

Afhentningen foregår på hovedbibliotekets 2. sal, hvor området vil være pyntet flot op med rekvisitter fra festivalen. Her vil man få udleveret sin pose, når man afleverer sin billet, og der vil være afmærket en bestemt rute, som man skal følge, ligesom der vil være rigelige mængder håndsprit.

– Holdet bag Magiske Dage Odense glæder sig til at se en masse af vores faste festivalgæster på biblioteket. Vi havde selvfølgelig håbet på at holde vores eventyrlige festival i efterårsferien som normalt, men i år må vi nøjes med vores fantasi og kreative sysler, så vi håber, at de magiske poser og deres indhold bliver taget godt imod derude, siger projektleder Søren Dahl Mortensen.

Fra den 6. til den 18. oktober er der også mulighed for at gå på lydvandring i Odense med udgangspunkt i Kongens Have. Her vil man med hjælp fra sin telefon og et par høretelefoner høre magiske fortællinger om blandt andet spøgelser på Odense Slot, mordet på Knud Den Hellige i domkirken og Odenses navngivning efter Odin.

Billetterne til poserne kan bestilles fra den 5. oktober klokken 10 på www.magiskedageodense.dk

De magiske poser skal afhentes i det angivne tidspunkt mellem den 12. og 17. oktober på hovedbibliotekets 2. sal.