Fremover skal man testes samme sted i Odense, uanset om man har symptomer eller ej.
På tærsklen til vinteren rykker de odenseanske podningstelte i henholdsvis Højstrup og ved Odense Universitetshospital (OUH) indenfor i nyindrettede lokaler på Billedskærervej 15 nær Rosengårdcenteret.
– I hele Region Syddanmark samler vi henover efteråret sundhedssporet (for borgere med symptomer) og samfundssporet (borgere uden symptomer) under ét tag. Det gør det lettere at gennemskue, hvor man skal COVID-testes, og både borgerne og medarbejderne kommer i læ for kulde og blæst, fortæller Helle Weimar Sørensen, ledende bioanalytiker i den OUH-afdeling, der driver det ny testcenter, nemlig Afdeling for Klinisk Biokemi og Farmakologi.
Testcenteret vil kunne foretage lige så mange test som de nuværende to til sammen (2500 dagligt), og der er plads nok til at øge det tal, hvis der bliver brug for det.
Testcenteret på Billedskærervej har åbent fra 9.00 til 20.00 mandag til fredag samt 9.00 til 16.00 i weekenden.
Dét skal du være opmærksom på, når du skal testes
Inden man begiver sig til Billedskærervej skal man dog have bestilt en tid til test på www.coronaprover.dk. For at undgå kø-dannelse, og den udfordring dét vil give i forhold til at holde behørig afstand til hinanden, opfordres alle til først at møde op til deres tid umiddelbart inden eller på klokkeslettet. Har man ikke booket en tid, vil man blive afvist og bedt om at bestille en tid.
Eftersom det foregår indenfor, testes man nemlig ikke længere i sin bil. Alle der skal testes skal derfor også være iført mundbind eller visir, når de færdes i området omkring testcenteret.
Ved testcenteret bliver man så via skiltning guidet ind i fire forskellige køer og dertilhørende lokaler:
• Det røde spor for voksne med symptomer (Sundhed Voksne)
• Det blå spor for voksne uden symptomer (Samfund Voksne)
• Det grønne spor for børn og familier med symptomer (Sundhed Børn/Familie)
• Det gule spor for børn og familier uden symptomer (Samfund Børn/Familie)
Eneste undtagelse er børn under 2 år. De skal fortsat tilses og testes på H.C.A. Børne- og Ungehospital på Odense Universitetshospital.
Følg skiltning for at undgå kø
Helle Weimar Sørensen forventer, at det især i begyndelsen vil kræve lidt tilvænning, at så mange mennesker skal færdes i et for dem uvant industriområde:
“Jeg vil derfor opfordre bilister til at følge skiltningen i området frem for deres gps i bilen. Vi har sammen med kommunen forsøgt at planlægge nogle ruter, så den øgede trafik giver mindst mulig gene for vores nye naboer i området. Og når nu vi er rykket fra Højstrup og ind til byen, vil jeg da opfordre til, at man overvejer om man ikke kan tage cyklen i stedet for,” siger Helle Weimar Sørensen.