fgv3Fyns Grafiske Værksted
Hans Jensens Stræde 18
5000 Odense C
Tlf. 66 13 99 73

Følg Fyns Grafiske Værksted på Facebook

Følg Fyns Grafiske Værksted på Instagram

Udviklende arbejdsmiljø
I 1976 blev værkstedet i Hans Jensens Stræde i Odense stiftet af en lille gruppe kunstnere, der drømte om et værksted med fælles trykkefaciliteter og et inspirerende og udviklende arbejdsmiljø for de professionelle fynske kunstnere.

I dag har Fyns Grafiske Værksted over 300 medlemmer fra 20 forskellige nationer og afholder store udenlandske udstillinger og små interne udstillinger samt kurser, rundvisninger og foredrag.

På Fyns Grafiske Værksteds hjemmeside kan du se en oversigt over aktuelle udstillinger.

Se, hør og skab kunst
Værkstedet er altid åbent for gæster. Et medlemskab giver adgang til værkstedets faciliteter og mulighed for at arbejde med forskellige teknikker, blandt andet ætsning, relieftryk, linoleumstryk, fotogravure og litografi på en rigtig stentrykspresse. Fyns Grafiske Værksted har tre presse – til plantryk, til stentryk og til højtryk – og der er arbejdsborde, sliberum, farver, værktøj m.m. til rådighed for medlemmer.

Fyns Grafiske Værksted udstiller både i deres eget galleri, ”Grafikken”, og ude omkring i verden i samarbejde med professionelle kunstnere fra ind- og udland. Hver måned er der skiftende udstillinger i ”Grafikken” med gratis adgang for alle. Her finder du et stort udvalg af originalgrafik i enhver størrelse og prisklasse.

Foredrag og kurser
Fire gange årligt kan du komme til foredrag med et af værkstedets egne medlemmer eller en gæstekunstner, der fortæller om deres arbejdsmetoder og personlige forhold til kunst. Du har også mulighed for at opleve, hvordan kunstnerne arbejder ved trykpressen ved en rundvisning på værkstedet, hvor en professionel grafiker vil demonstrere, hvordan grafisk tryk bliver til.

fgvFyns Grafiske Værksted afholder 6 – 8 kurser om året i forskellige grafiske teknikker: træsnit, litografi, ætsning, fotografik m.m. Kurserne er åbne for alle og forløber typisk over fire dage i dagtimerne. Du kan desuden tilmelde dig et ugentligt kursus i croquis (modeltegning). Læs mere her.

Kunst for børn
I den sidste uge af skolernes sommerferie har børnene mulighed for at designe deres egne grafiske billeder med Fyns Grafiske Værksted. De skal farve træplader, klippe motiver og selv dreje på pressens hjul. Der er gratis adgang og ingen tilmelding, men dog kun plads til 10 elever ad gangen.

Fyns Grafiske Værksted tilbyder et undervisningsforløb i grafik i forbindelse med skolernes undervisning i billedkunst. Forløbet består af to undervisningsgange a to timer, hvor eleverne gennem egen produktion og viden om grafiske teknikker vil opnå en forståelse for billedsproget som et udtryksmiddel. Et besøg på værkstedet kan være en del af forløbet.

sølvpartner