Onsdag den 10. oktober er det Sindets Dag. Det markeres med et stort, åbent heldagsarrangement på Odense Rådhus, hvor alle er velkomne til at deltage. Dagen byder på oplæg og debat om livet med en sindslidelse og de udfordringer, man kan opleve i systemet. Et centralt tema bliver, hvordan vi bygger bedre bro mellem regioner, kommune og forvaltninger, så borgere med sindslidelser oplever et mere sammenhængende system.
Onsdag den 10. oktober samles brugere, fagpersoner og pårørende til drøftelser, debat og oplæg om sindslidelse på Odense Rådhus.
Ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) byder velkommen til arrangementet og glæder sig over, at vi igen markerer dagen i Odense:
– Vi ser et stigende antal mennesker, som har psykiske udfordringer. Flere får stress, angst og depression, og det er noget, der har store konsekvenser for mange mennesker. Sindets Dag er med til, at vi får talt højt om udfordringerne og er med til at nedbryde nogle tabuer. Vi skal have gjort bugt med skyld og skamfølelse hos både dem, der er syge, og hos de pårørende. Der er intet at skamme sig over!
Dagen igennem vil forskellige oplægsholdere – fagpersoner såvel som mennesker, der lever med psykisk sygdom, – fortælle deres historier og komme med deres perspektiv på emnet. Alle er velkomne til at komme forbi og lytte med.
Hvordan bygger vi bro?
Sidst på dagen vil der være en stor paneldebat om dette års store emne; “Hvordan bygger vi bro?”. Her vil et bredt udvalg af personer drøfte den udfordring, det er, når region, kommune og forvaltninger skal arbejde sammen for at sikre en sammengængende indsats. Søren Windell fortsætter:
– Nogle borgere oplever desværre, at de falder mellem to stole i overgangen fra en forvaltningen til en anden eller fra region til kommune. Selvom der arbejdes meget på at mindske problemet, så er det der stadig, og det er noget, vi bliver nødt til at gøre bedre. Derfor er det vigtigt med en paneldebat, hvor så mange kompetente deltagere kan byde ind med deres erfaringer og tanker om emnet.
Praktisk
Dagen er arrangeret af Drivhusfonden, Sind, Depressionsforeningen, Lille Skolen for Voksne, og Ældre- og Handicapforvaltningens Center for Mental Sundhed (Tidligere PIO Mental Sundhed).
Dørene åbnes kl. 8:45 med velkomst kl. 9.15. Der er oplæg gennem hele dagen med paneldebat kl. 13.30 til 15:00, hvor Bjarne Christensen, formand for SIND FYN, siger tak for i år.
Se programmet her: