Destination Fyn vil udfordre såvel lokale vandrere som vandreturister og give dem et skub ud på de fynske stier, de endnu ikke har trådt. En helt ny app, der går i pilgrimmenes fodspor, har netop set dagens lys.
Det er ikke papirpasset i det røde omslag, man skal huske at pakke i rygsækken, når man snører vandrestøvlerne og sætter kursen mod Fyn. Et besøg i appstore for at downloade Hike Fyn-appen kan derimod anbefales som en god forberedelse til turen. Vandreturister i det fynske er nemlig blevet beriget med et spritnyt digitalt vandrepas, som man nu kan sikre sig helt gratis i det store digitale supermarked på sin tlf.
Hos Destination Fyn er der stor begejstring over lanceringen af den første udgave af vandrepasset, der udløser en badge for hver rute, man har vandret:
“Med det digitale vandrepas tager vi afsæt i den ældgamle tradition, hvor pilgrimmene havde et pas med, som de fik stemplet i de kirker, de nåede frem til på deres færd. Samtidig taler vi ind i en meget aktuel og moderne trend, hvor vi alle sammen jagter beviser for vores bedrifter, som vi kan dele med andre,” siger markedschef i Destination Fyn Martin Jensen.
Det digitale vandrepas pirrer altså til vandrefolkets konkurrencegen og kan bl.a. medvirke til at sprede folk mere ud på de mange vandreruter, der er på Fyn, så alle fortsat får en god og eksklusiv oplevelse i naturen. Den giver ligeledes vandrerne overblik over de seværdige stop og faciliteter på ruten.
“Vi ved godt, at der er masser af plads til forbedring af appen, men vi har ønsket at få den hurtigst muligt på gaden, så vi kan få de rigtige brugeres feedback. Vi håber derfor meget, at folk vil gå ind og fortælle os, hvad de synes om den, når de har prøvet den,” lyder appellen fra Destination Fyns forretningsudvikler Merete Vandmose, der har været med til at føde og udvikle ideen om det digitale vandrepas.
150 Hike Friends er værter
På den lidt længere bane er der endnu flere perspektiver i vandrepasset. Det er bl.a. tanken, at man i kortet på appen skal kunne finde info og beliggenhed for de mere end 150 Hike Friends, som står klar til at tage imod på Fyn. Alt fra beboerforeninger til isboder og B&B’s har i løbet af foråret meldt sig under fanerne til at være gode værter for vandregæsterne på Fyn. Og så har appen et stort potentiale til også at understøtte Destination Fyns dataindsamling, der kan hjælpe med at følge udviklingen i vandreturismen.
Det digitale vandrepas er udviklet som led i Hike Fyn projektet, der siden 2021 har bidraget til et løft af det fynske vandreprodukt. Bl.a. er der blevet testvandret mere end 80 ruter og udpeget ideer til opgraderinger, som nu er på vej rundt omkring i de fynske kommuner. Senest med en bro og et udsigtspunkt ved de nye vandresløjfer i Sybergland ved Kerteminde.
Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og har også omfattet en målrettet uddannelse af en række turismevirksomheder, som ønsker at satse på vandreturismen. Og så er det digitale vandrepas blot en første lille smagsprøve på det store formidlingsunivers, Destination Fyn er i gang med at bygge op omkring hele outdoorindsatsen.