Danske og udenlandske cykeleksperter er samlet i Odense for at diskutere fremtidens cykelmuligheder. Den nyeste forskning og de seneste erfaringer bliver delt og debatteret i to dage. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.
Tirsdag formiddag åbnede den nationale cykelkonference i Odense. 190 danske og internationale deltagere vil bruge de kommende to dage på at præsentere den seneste viden og forskning på området samt diskutere aktuelle cykeludfordringer i Danmark og udlandet.
Det er ottende gang, at den nationale cykelkonference bliver afviklet, men det er første gang, at Odense er vært. Byen fik værtskabet efter kåringen til Årets Cykelkommune i 2015.
– Odense er en by, hvor der er rigtig gode forhold for byens cyklister, og vi investerer fortsat i sikre skoleveje for cyklende børn, cykelparkering og supercykelstier. Jeg håber, at vores mange gæster bliver glade for deres ophold i Odense, og at konferencen bliver vellykket, så Odense og andre byer kan fortsætte arbejdet med at gøre cyklen til et lettere valg for flere, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), Odense Kommune, i forbindelse med åbningen af cykelkonferencen.
På konferencen har deltagere mulighed for at overvære mere end 25 oplæg og debatter samt deltage i inspirationscaféer, rundbordsdiskussioner og diverse workshop. Blandt emnerne er cykelturisme, skolecykling, cykelisters sikkerhed, trafiksaneringer og hensynsfuld adfærd.
Det er på konferencen, at erfaringer og viden fra Danmark og udlandet bliver udvekslet, og der bliver skabt kontakter og aftalt samarbejde, som vil gøre livet som cyklist endnu bedre i de kommende år.
Skoleelever på konferencen
Blandt deltagere er også fremtidens cyklister i form af 4. klasseelever fra Kroggårdsskolen i Odense, som kom cyklende til åbningen af konferencen. Her parkerede eleverne og rådmand Jane Jegind deres cykel i et nyt og smart cykelstativ designet af eleverne i samarbejde med virksomhederne Blue Ocean Robotics og VEKSØ.
Cykelstativet indeholder flere nyskabende funktioner, herunder cykellås styret via en applikation på telefonen, skabe til cykelhjelme, pladsindikator, indbygget lys samt et ur, så eleverne kan se, om de kommer i skole til tiden.
Eleverne og virksomhederne har arbejdet på cykelstativet gennem flere måneder, og det har været en lærerig og spændende proces for alle parter.
– Det har været en fantastisk proces at være en del af. Eleverne har haft en meget idérig tilgang, og vi har været overraskede og imponerede over mængden af brugbare forslag og idéer, siger udviklingschef Christian Olsen fra VEKSØ.
Nu får eleverne så mulighed for at vise deres færdige cykelstativ frem på den nationale cykelkonference, og måske bliver de smarte stativer en fast del af fremtidens cykellandskab – takket være cykelglade skoleelever fra Odense og engagerede virksomheder.
Den nationale cykelkonference bliver afviklet fra den 30. maj til 1. juni på Radisson Blu H. C. Andersen Hotel i Odense.