Årets fynske ret, også kaldt Schiøtzprisen, er nu blevet kåret. Den indeholde, en smule utraditionelt, æbleskrog.
Duften af mad vil nok stadig hænge i luften, når de ansatte på rådhuset i Odense mandag morgen møder ind på arbejde.
Hvilket man sagtens kan forstå. Finalen for Odense Food Festival blev nemlig afholdt søndag, festivalen strakte sig over hele uge 37. Der var seks kendte restauranter med i finalen, sejren gik til Restaurant Mmoks, der holder til på Kongensgade i Odense.
Retten, der var den eneste dessert blandt de seks konkurrerende bud på årets fynske ret, var bygget op omkring det “ærkefynske Filipa æble”, som det blev kaldt af kokkemakkerparret Kim Lundvaldt og Mads Friis-Mikkelsen ved præsentationen.
Eks-ministeren Dan Sørensen (S), som var blandt dommerpanelet udtalte at der var klar enighed om hvem vinderen af konkurrencen var.
Dommerpanelet bestod af Ole G. Mouritzen, præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi, Helle Brønnum Carlsen, madanmelder fra Weekendavisen, Klavs Styrbæk fra Styrbæks og Fyens Stiftstidendes erfarne madanmelder Morten Vilsbæk.
Første præmien for årets fynske ret er 20.000 kr samt outdoor marketing – altså markedsføring – for 50.000 kroner.