Har du demens, er du pårørende eller er du blot interesseret i, hvad der foregår i et af landets mest inkluderende fællesskaber for mennesker med demens og deres pårørende? Så kom til infomøde i Demensfællesskabet Fyn i Odense d. 11.november.
Link

Hvis man har demens inde på livet ved man, hvor svært det kan være at opretholde de sociale relationer og fritidsaktiviteter, som er med til at give livet værdi og gør, at man føler sig som en del af et fællesskab. Heldigvis findes der et tilbud til borgere på Fyn, der byder på et væld af forskellige inddragende aktiviteter. Demensfællesskabet Fyn er et rådgivnings- og aktivitetscenter med aktivitetstilbud for mennesker med demens i tidligt stadie og deres pårørende. Centeret er et tilbud under Alzheimerforeningen og ikke et visiteret tilbud, hvilket betyder, at alle i målgruppen er velkomne til at kigge forbi og tage del i fællesskabets mange aktiviteter.
Kom med dine input på infomødet Hvis man er interesseret i at høre, hvad Demensfællesskabet har at tilbyde, er man meget velkommen til at kigge forbi til et infomøde og en kop kaffe på Skibhusvej 52 B, 5000 Odense C, torsdag d. 11.november kl. 14-17.
– Vi vil med mødet gerne gøre opmærksom på os selv og de tilbud, som fællesskabet har. Vi vil blandt andet gerne i kontakt med nye deltagere og vise, hvad vi kan tilbyde af aktiviteter – både for mennesker med en demenssygdom og til pårørende, fortæller Martha Nielsen, der er demensfaglig rådgiver i Demensfællesskabet.
Hun understreger, at brugerne af fællesskabet i høj grad selv er med til at forme de aktiviteter, som tilbydes. Derfor håber hun også, at folk har lyst til at dukke op og komme med input på infomødet:
– Vi håber, at folk har lyst til at byde ind, så vi på dagen kan få en fornemmelse af, hvilke kommende tiltag der eventuelt kan være interesse for, at vi opretter og arbejder med i fremtiden, lyder det fra Martha Nielsen.
Demensfællesskabet Fyn flyttede tidligere på året i nye lokaler, og siden 1. februar har Alzheimerforeningen overtaget driften af centret som led i en aftale om at styrke fundamentet og dermed fremtiden for tilbuddet. Den tættere tilknytning til Alzheimerforeningen har betydet, at Demensfællesskabet kan tilbyde flere aktiviteter og muligheder end nogensinde før:
– Vi har, med al beskedenhed, fået stablet er virkelig godt og bredt tilbud på benene, som vi glæder os til at fortælle meget mere om på vores infomøde, slutter Martha Nielsen.
Program for infomøde på Skibhusvej 52 B, 5000 Odense C, torsdag d. 11.november:
Kl.14:00-14:30 Få en forsmag på “Syng sammen” og “Kognitiv træning”
Kl. 14:30-14:45 Information om Demensfællesskabet Fyn
Kl. 14:45-15:15 Kender du “Projekt Hjernesund”? Prøv at tage testen.
Kl. 15:15-15:30 Information om Alzheimerforeningen
Kl. 15:30-16:00 Kaffepause
Kl. 16:00-16:15 Information om Fælleskabets velfærdsteknologiske bibliotek
Kl. 16:15-17:00 Kig dig omkring
FAKTA:
Om Demensfælleskabet Fyn:
* Har eksisteret som selvejende institution i 20 år i samarbejde med Odense Kommune og Alzheimerforeningen. * Startede op på Kallerupvej i Odense som “Rådgivnings-og kontaktcentret for demensramte og pårørende”. * Formålet er at støtte og rådgive familier berørt af demens. * Aktiviteterne i Demensfællesskabet Fyn er brugerstyrede og ikke-visiterede. * Modellen fra Demensfællesskabet Fyn har været så succesfuld, at den har inspireret til oprettelsen af 13 øvrige rådgivnings- og aktivitetscentre i Danmark, samt en række lignende tilbud i Holland ved navn ‘Odensehuis’. * Pr. 1. februar er driften af Demensfællesskabet overdraget til Alzheimerforeningen med henblik på at sikre fremtiden for tilbuddet. Der er indgået aktivitets- og driftsaftaler med Odense Kommune. * Læs mere på https://www.demensfællesskabet-fyn.dk Link