I anledning af Den Internationale Alzheimerdag, 21. september, byder Odense kommune og Alzheimerforeningen velkommen til en inspirerende dag med workshops, debatter, underholdning og foredrag for alle, der interesserer sig for demens.
Demens påvirker dagligt tusindvis af danskeres hverdag – enten fordi de lider af en demenssygdom, er pårørende eller møder mennesker med demens igennem deres arbejde. Men hvad gør demens egentligt ved os? Det bliver der stillet skarpt på i et åbent arrangement på Skibhuscentret i Odense d. 21. september. Fokus er blandt andet på apati, som er meget almindeligt ved demenssygdomme, og kan forekomme i alle stadier af sygdomsforløbet. Det er en tilstand præget af manglende interesse og følelser, som kan være en stor udfordring for mennesker med demens, og ikke mindst de mennesker, der er omkring dem.
Med til at føre deltagerne igennem dagen er neurolog Rebecca Thea Kjærgaard Hendel, samt et panel af eksperter på området. Der er også underholdning og frokost på programmet. Bag arrangementet står et udvalg bestående af repræsentanter fra Alzheimerforeningen Fyn, Odense Kommune, Byhuset og Demensfællesskabet Fyn. Målgruppen er primært mennesker med demens og deres pårørende, samt personale der arbejder på området. Alle med interesse for området er dog velkomne.
Der kan være 100 deltagere, og tilmeldingen foregår efter “først til mølle” princippet. Se programmet og læs hvordan du tilmelder dig i den vedhæftede invitation.