Tusindvis af elever og studerende får håndgribelige og værdifulde erfaringer med entreprenørskab og iværksætteri, når de skal pitche deres innovative ideer i en opfinder- eller iværksætterkonkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival, som afholdes online i uge 47. Målet er at give de unge erfaring med og lyst til iværksætteri og innovation.
Fra mandag den 22. november til fredag den 26. november åbner de virtuelle døre, og flere end 2200 elever og studerende fra hele landet er klar til at give deres livs pitch. Igennem flere måneder har de arbejdet hårdt med at idéudvikle, drømme, innovere og skabe spændende iværksætter- og opfinderidéer.
Til Danish Entrepreneurship Festival kulminerer det hårde arbejde, når de unge skal pitche deres ideer for erfarne erhvervsfolk, der sidder klar som frivillige dommere og vil give alle de unge sparring, feedback og gode råd til næste skridt. Samtidig dyster de unge om at have Danmarks bedste idé. Heriblandt er også 315 iværksætterspirer fra Roskilde Handelsskole, ZBC i Slagelse og Næstved, Erhvervsakademi Sjælland i Køge og Nykøbing, Professionshøjskolen ABSALON i Sorø, CELF i Nykøbing og Nakskov samt grundskoler i Guldborgsund, Lejre, Næstved og Slagelse kommuner.
Tidlig erfaring med at skabe og gøre en forskel selv er vigtig
Jo tidligere børn og unge får konkret erfaring med, at de selv kan finde på ideer og føre dem ud i livet, jo større sandsynlighed er der for, at de bliver gode til det. Øvelse gør mester – også når det kommer til innovation og iværksætteri.
”Danish Entrepreneurship Festival er en unik mulighed for elever og studerende, hvor de i en tryg ramme kan prøve kræfter med at være innovative. Det bliver en fornøjelse at opleve de unges bud på, hvordan vi sammen kan gøre en forskel i verden ved at skabe nye opfindelser eller forandre eksisterende til noget endnu bedre. Samtidig håber vi, det bliver en oplevelse for livet, og at de unge får masser af god feedback med tilbage,” siger Natasha Melin Nordentoft, projektleder for Danish Entrepreneurship Festival.
Hele festivalen afvikles fra et studie i Odense, hvor bl.a. Camilla Ottesen og Brian Lykke som værter vil guide alle deltagere igennem dagene. Til festivalen dyster deltagerne i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype. Den allerstørste konkurrence er Idékonkurrencen, hvor flere end 1300 elever og studerende deltager.
Derudover skal vinderne af opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse findes, ligesom der skal kåres en vinder af Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne. Erhvervsskoleeleverne dyster i Kickstart Programme, mens studerende, der reelt er i gang med at starte virksomheder, dyster om tre verdensmålsmikrolegater.
Nyt læringsforløb skal gøre det let at være med uden at konkurrere
Som noget nyt i år tilbyder Danish Entrepreneurship Festival et færdigskabt læringsforløb til ungdomsuddannelserne, som er en introduktion til entreprenørskab og træner elevers innovative og kreative kompetencer. Læringsforløbet dykker ned i emnerne kreativitet og idé, idéer i virkeligheden, pitch og præsentation samt de entreprenørielle kompetencer.
For de mindste elever i indskolingen byder festivalen også på en kreadag, hvor børnene lærer at arbejde kreativt på en ny måde, der fokuserer på problemløsning og idéudvikling. Alt sammen gratis at deltage i for skoler og uddannelsesinstitutioner.