Populære fynsk opskriftsudvikler: Sådan smager Fyn
Før sommeren indledte den populære opskriftsudvikler Maria Vestergaard og Aalborg Akvavit jagten på smagen af Fyn og efterlyste særlige egnsretter, lækre lokale specialiteter og lokale råvarer. Det kom der en lang række bud på fra Marias over 40.000 følgere på Instagram. Blandt de mange forslag giver hun nu to bud på, hvad der karakteriserer Fyn. Begge opskrifter kan man finde i en helt særlig bog, som sætter smag på Danmark.
Kan man sætte smag på Fyn?
Det skulle Maria Vestergaard undersøge sammen med Aalborg Akvavit. Den ikoniske danske drik indledte derfor jagten på den enkle smag af Fyn før sommeren, og den populære madblogger og opskriftsudvikler har nu fundet smagen med inspiration fra alle de man Rigtige, som har delt deres forslag. ”Jeg spurgte mine følgere på Instagram, hvilke egnsretter, lokale specialiteter og smage, de forbinder med Fyn. mange delte deres bud, og det har været spændende at læse. Jeg har udviklet to opskrifter, som i høj grad er inspireret af de lokale madtraditioner,” fortæller Maria.
Kan du genkende smagen af Fyn?
Marias bud på smagen af Fyn er ganske enkelt rygeost. Noget hun faktisk aldrig selv havde smagt før. ”Nu, hvor jeg bor på Fyn, er det faktisk lidt underligt, at jeg ikke har smagt rygeost før nu. Men så er det skønt at blive inspireret af sine Instagram-følgere. Der var så mange, der opfordrede mig til at prøve rygeost. Jeg må indrømme, at det er super lækkert. Jeg har derfor udviklet en sandwich med rygeostsalat, som smager helt fantastisk og er nem at lave,” fortæller Maria. Faktisk er Mara blevet så vild med rygeost, at det også er ingrediensen i hendes anden ret. ”Smagen af Fyn er en kartoffelmad med laksemousse rørt op med rygeost. Rygeosten smager skønt sammen med røgede laks og friske urter. Dertil en Aalborg Dild, som nippes til maden. Det er en smagfuld hverdagsret, som også kan serveres som forret til festlige anledninger,” lyder det fra Maria. Smag for det enkle Opskrifterne på de to retter er blevet samlet i en helt særligt bog sammen med opskrifter fra 9 andre populære madbloggere, opskriftsudviklere og influenter.
Bogen sætter smag på Danmark med bud på moderne smagsfortolkninger af vores landsdele. ”Vi elsker det enkle ved den danske smag. Den enkle mad, de enkle øjeblikke, de enkle minder. Derfor har det været super spændende at finde frem til smagen af Danmark og undersøge, hvordan Aalborg Akvavit kan indgå i lokale specialiteter på nye måder – både som ingrediens og som ledsager. Vi er endt med en række smagsoplevelser, der forener det lokale og traditionelle med det moderne. Altid med fokus på den enkle smag og enkle retter. Det er ikke gourmet mad. Det er mad, vi alle har et forhold til og kender og kan nyde, hvor som helst med en snaps til, ” fortæller Lajs Kaznelson fra Aalborg Akvavit. Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan de 9 øvrige opskriftsudviklere – som Jon Edlund Danielsen fra Den Store Bagedyst, Anna Bartels fra ’Masterchef’ eller Mads Niemann fra Restaurant Abstrakt – har sat smag på Danmark, kan man vinde bogen på Aalborg Akvavits Instagram profil.