To mænd i en seriøs og humoristisk afsøgning af dét at være menneske. Eller ikke at være menneske. Med cyr-wheel, integritet og akavethed, udstiller artisterne Vejde Grind og Vincent Bruyninckx sig selv; deres begrænsninger og artisteri. En nycirkus-perle fuld af overraskelser, suspense og fysisk udfoldelse, som bl.a. er blevet til under et residency i DYNAMO. Danmarkspremiere 9. februar.

Hvem er Vejde Grind og Vincent Bruyninckx?

Vincent og Vejde er begge uddannede cirkusartister fra den anerkendte belgiske cirkusskole ESAC – dog med et par års mellemrum. Det var til en ’open stage’ på skolen de to første gang arbejdede sammen. Vejde havde en idé om at lave et nummer med et æg iklædt tøj, og Vincent? Han ville gerne spille ægget. Det affødte idéen som senere blev til forestilling HOMAN, hvor Vincent er rullet ind som en kugle i vita-wrap, og primært går på hænder i forestilling. Derudover gør de brug af disciplinen ’cyr-wheel’ som er en stor metalring hvor artisten kan stå i spænd inden for ringen, som snurrer rundt. Vejde Grind har opfundet en særlig mikrofon-anordning som gemmer sig indeni metalringen, og lægger grund til baggrundsmusikken i forestillingen.

Her er altså tale om to drøn dygtige performere, med undersøgende og spøjse idéer, der i forestillingen HOMAN optræder som væsener, der måske er, måske ikke er ’HUMAN’, altså mennesker. Et eksistentialistisk eksperiment tilsat en masse cirkus.

Collectif Malúnes: Fra gaden, over cirkusteltet, og nu til scenen

Vincent Bruyninckx er i øvrigt medstifter af det anerkendte belgiske cirkuskompagni Collectif Malunés. Det startede som en sammenslutning af en håndfuld dygtige cirkusartister, der efter seks års turné på de europæiske landeveje, investerede i et ’big top’ cirkustelt, hvori de herefter begyndte at spille store cirkusforestillinger med mange medvirkende. Nu er de 18 personer ansat, ejer to telte og lastbiler, og turnéer med flere forestillinger. HOMAN er den første forestilling, som er produceret til en teaterscene, der som nævnt bl.a. er blevet til under et ophold i DYNAMO.

Oplev Danmarkspremiere på HOMAN i DYNAMO på Byens Ø den 9. februar, inden forestillingen drager videre til København. Spiller frem til 11. februar.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Torsdag 9. februar kl. 20

Fredag 10. februar kl. 20

Lørdag 11. februar kl. 15

Varighed ca. 60 minutter

Fra 8 år

Billetter fra 40 kr. – 0 kr. med et DYNAMO-kort

www.dynamoworkspace.dk

Pressefoto