Ring, skriv og få overblikket over mulighederne på den nye indgang Støttepunktet, der gør det lettere at få brudt med mistrivsel som ensomhed, misbrug, angst eller mobning.
Odense Kommune har netop slået “dørene” op til Støttepunktet, et onlineunivers i børne- og ungehøjde, der samler kommunale tilbud, odenseanske foreninger, frivillige netværk og organisationer, der kan hjælpe med råd, samtaler og fællesskaber. Dertil kommer muligheden for, anonymt, at sende en sms eller ringe til en rådgiver, der nænsomt lytter, og hjælper med at finde vejen videre til et eller flere af de i alt 67 tilbud der findes på hjemmesiden støttepunktet.dk
– Byrådet har givet hinanden håndslag på, at vi vil sætte markant ind for at få vendt udviklingen med stigende mistrivsel blandt børn og unge i Odense. Det gør vi blandt andet ved, at børn og unge, der oplever mistrivsel, nemt og enkelt kan få adgang til de mange muligheder for støtte og vejledning, vi har i byen. Derfor lancerer vi nu Støttepunktet.dk, som vi håber, at mange vil opleve som en stor hjælp, fortæller sundhedsrådmand Tommy Hummelmose.
Det bliver rådgivere på Odense Kommunes Center for Mental Sundhed, der kommer til at tage telefonen eller svare på beskeder, når børn eller unge henvender sig på de to telefonnumre, som tilknyttes hjemmesiden. Muligheden for anonymt at nå rådgiverne via sms gør, at hverken frygt eller generthed skal spærre vejen for hjælp. Rådgiverne sidder klar til at besvare beskeder og opkald mandag til torsdag fra klokken 13.00 til 15.00. Beskeder kan sendes på telefon: 35745000 og opkald på telefon: 63750875
– Jeg håber, at den nye hjemmeside også kan hjælpe flere af de godt 1000 unge odenseanere mellem 15 og 24 år, som lige nu hverken er i job eller uddannelse. Jeg tror, flere af indsatserne på støttepunktet.dk kan gøre det lettere for de unge at komme til at leve et mere selvstændigt voksenliv. Lykkes det, får de også nemmere ved at tage en uddannelse og siden finde sig et arbejde, siger beskæftigelses- og socialrådmand Christoffer Lilleholt.
Støttepunktet.dk opfylder samtidig et krav i den nye Barnets Lov, der beder alle landets kommuner om, senest 1. april i år, at etablere en let tilgængelig indgang for børn og unge på kommunens hjemmeside, som skal sikre, at børn og unge nemt kan få viden om, hvem de kan kontakte, hvis de står i en situation med behov for hjælp og støtte
– Barnets Lov har givet alle kommuner en opgave med at etablere én indgang for børn og unge, der har brug for hjælp. Vi kommer til at kalde det Støttepunktet her i Odense. Støttepunktet er en hjemmeside, hvor barnet kan orientere sig og finde vej til råd og hjælp. Når det er sagt, ligger der en anden og mindst lige så vigtig opgave i at udbrede kendskabet til de rettigheder, man har som barn. Det er meget lettere at søge hjælp, når man ved, at man har ret til det eller ved, at det man bliver udsat for, er forkert, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.
Støttepunktet.dk er en overskuelig hjemmeside, som er udformet i et imødekommende og enkelt sprog, så den henvender sig til børn og unge. Nyheden om den nye side vil blive delt på Odense Kommunes hjemmeside, på sociale medier og via materialer på skoler, uddannelsesinstitutioner og være synlige rundt omkring i Odense.