Julen er for de fleste en glædelig tid fyldt med god julemad, julegaver og kvalitetstid med ens nærmeste. Men for mange økonomisk trængende familier kan den søde juletid være fyldt med stress og bekymringer over alle de ekstra udgifter, som julen medfører. Netop derfor tilbydes der julehjælp fra foreninger som Bykirken Odense, som hjælper de økonomisk trængende familier i Odense. Foreningen har i mere end 20 år uddelt julehjælp og gentager succesen igen i år, hvilket EDC Poul Erik Bech Fonden støtter med en donation på 30.000 kr.

Bykirken Odense er en nutidig frikirke for alle generationer. Bykirken drømmer om at være et aktiv for lokalområdet såvel som hele Odense med deres fællesskab og fysiske rammer. Foreningen lever i høj grad op til denne drøm hvert år ved juletid, hvor de hjælper 200 familier med julehjælp, der består af varer til en god, traditionel dansk julemiddag. Sarah Rasmussen, frivillig i Bykirken Odense, udtaler sig således om dette års julehjælp:

“I år vil vi endnu engang gerne være med til at uddele julehjælp fra Bykirken til trængende familier i vores by, Odense. Julehjælpen består af alle ingredienser til en julemiddag samt personlige gaver til børn mellem 2-15 år. Gaverne bliver givet af frivillige dels fra kirken og dels fra et gospelkor. Maden og konfekten til en familie har en værdi af ca. 500 kr. og består af delvist varer og gavekort til fødevarebutikker. Formålet med vores arbejde er at kunne glæde familier i Odense, så de kan opleve en juleaften uden mangel på mad og gaver til børnene.”

Alle fortjener en god jul
Som fødevarepriserne stiger kommer der også et større behov for julehjælp til trængende familier, og netop derfor har Bykirkens arbejde en afgørende betydning for lokalsamfundets trivsel. Foreningens imponerende frivillige arbejde går bestemt ikke ubemærket, da der er stor opbakning fra lokale investorer, herunder EDC Poul Erik Bech Fonden. Morten Nancke og Karsten Sommer, partnere i EDC Poul Erik Bech Odense C, stod for selve overrækkelsen donationen, hvilket de var særligt beæret over:

Morten Nancke udtaler: “Det er en stor glæde for os at kunne bidrage til at sprede juleglæde blandt trængende familier i Odense. Forhåbentlig kan donationen hjælpe med at skabe en varm og tryg jul for dem, der har mest brug for det. I et generelt velhavende land som Danmark, kan det for økonomisk trængende familier være svært at følge med i juleræset, når det kommer til julemad og gaver. Derfor er vi meget taknemmelige for, at Bykirken Odense skaber en inkluderende jul, hvor udsatte familier kan fejre jul på lige fod med de mere velhavende familier. Vi er glade for at kunne bidrage med overskuddet fra EDC Poul Erik Bech.”

Senest har følgende foreninger modtaget støtte af EDC Poul Erik Bech Fonden: Dansk Folkehjælp, Bolbro Brugerhus Odense, Mødrehjælpen Holbæk, Kirkernes Familiehjælp Randers, Specialskolen Bramsnæsvig, Svovlstikkerne og Bykirken Odense.

Foto: ABW