Historiens Hus inviterer til foredraget Missionen på den delte ø – danske veteraners erindringer fra Cypern 1964 – 1992 ved lektor Frans Ørsted Andersen 

Bogen danner baggrund for foredraget, der giver indblik i missionen med et særligt fokus på Det Fynske Livregiments rolle. Den er baseret på et forskningsprojekt med samme navn og aktualiseres netop nu af DR TV’s spændende dokumentarserie, ‘Velkommen til frontlinjen’.”

2024 er et stort Cypern år. Det er 60 år siden, den succesrige danske FN-mission på øen blev indledt (1964); 50 år siden den blodige krig, der delte øen i to halvdele, rasede (1974) og 20 år siden, der kom en slags lykkelig slutning med Cyperns indtræden som fuldgyldigt, selvstændigt medlem af EU (2004). Det er den største danske fredsbevarende indsats af sin art nogensinde. Over 23.000 danske soldater og politifolk deltog i den årtier lange mission. Hvad der er mindre kendt, er at det nu nedlagte Fynske Livregiment spillede en central rolle i etableringen af missionen på Cypern. De rutiner, regimentet var med til at etablere på Cypern i startfasen, blev i høj grad levedygtige og er en stor del af forklaringen på succesen.

Det sker onsdag den 23. oktober kl. 19-21 i Historiens Hus, Klosterbakken 2.

Bestil billetter her. Billetter kan også købes kontant eller med MobilePay ved fremmøde i Historiens Hus i dagene op til arrangementet – så længe der er ledige billetter. Reservering er dog ikke mulig.