Den 18 september fylder Syddansk Universitet i Odense 50 år. I andledningen af deres runde fødselsdag, har Fyens Stiftstidende sendt 4 journalister ud til universitet, for at for at komme helt tæt på de studerenes liv på Fyns tredjestørste arbejdsplads.

Journalisterne er der også i forlængelse af artikelserien ‘Får Fyn nok’.
“Universitetet er drivkraft for udviklingen på Fyn, og vi vil ind under hunden på, hvad der foregår her.” Sådan lyder det fra Chefredaktør Troels Mylenberg.

Troels Mylenberg, udtaler også i deres artikel fra i dag, at det er på sin rette plads at få det maksimale ud af universitetet, så derfor stiller de sig selv spørgsmålet om Fyn udnytter de mange muligheder der er i forbindelse med universitetet. Han udtaler derefter, “Det er afgørende for vores landsdel, at vi har et universitet, der er velfungerende. SDU er også vores største uddannelsesinstitution, der rækker videre end uddannelse. Der er forskningen, og så er det en del af vores erhvevsliv og arbejdsmarked.”

Journalisterne bruger de næste mange måneder ude på universitetet og starter med at dække den store fødselsdag på torsdag d. 15.
Klokken 14 er alle universitetets ansatte og studerene inviteret til fødselsdagssang og brunsvier i den store gang ‘Gydehutten’ som er universitets største. I alt er 31.299 studerene og 6253 ansatte inviteret.

Universitetet holder den 28 oktober årsfest, hvor jubulæret bliver fejret ingen og en eller flere Kongelige deltager.

Du kan læse sdu artikel her

Dit-Odense ønsker Syddansk Universitet stort tillykke med deres 50 års jubilæum.