Odense Havnekulturfestival inviterer nysgerrige, legesyge og kulturinteresserede borgere til en begivenhedsrig weekend på Odense Havn d. 24.-26. maj. I år er der ekstra fokus på det maritime, og der er traditionen tro oplevelser for både store og små.

Festivalen skydes i år i gang med fint besøg fra Færøerne. I anledningen af 100-året for det færøske flag Merkið lægger syv færøske sejlskibe til kaj ved Nordatlantisk Hus. Festivalgæsterne kan være med til at fejre 100-året om bord på skibene og samtidig blive klogere på den færøske kultur og historie. Foretrækker man at blive på land eller i luften kan man hos DYNAMO Workspace se imponerende akrobatiske præstationer og – hvis man er åben over for nye udfordringer – selv springe ud i akrobatikkens forskellige discipliner. Festivalgæster kan desuden opleve forestillingen “Nycirkus På Nordisk Vand” som har premiere under festivalen.

Havnekulturfestivalen byder også på massevis af gratis koncerter. Hovednavnene er i år Love Shop, Katinka, Ida Kudo og Middle East Peace Ensemble.

De besøgende har som sædvanligt mulighed for at deltage i en lang række aktiviteter, hvor de kan udfolde sig kreativt og fysisk. Danseglade gæster kan som noget nyt deltage i workshops og lære nye dansetrin og stilarter at kende. I Storms Pakhus er der ligeledes workshops, her for de mindste, som kan tegne og forme forskellige havfigurer m.m. og tage med hjem.

Festivalen har desuden organiseret en legerute for børnefamilier igen i år. På legeruten finder man en masse sjove aktiviteter og oplevelser for de små såsom børneteatret Babusjka og showet “Kristians Store Ramasjang Quiz” med Kristian kendt fra DR Ramasjang. Legeruten er at finde i det trykte og digitale program, som kan ses her