The Animation Workshops & OFF præsenterer afgangsværker i Odense

I samarbejde med The Animation Workshop i Viborg har Odense International Film Festival endnu engang fornøjelsen af at vise afgangsprojekter fra de færdiguddannede hold fra VIA University College. Arrangementet foregår på Café Biografen, mandag d. 20. januar 2020 kl. 19.

Vi er stolte af at kunne byde velkommen til Mathilde Lund Søbrink, CG generalist, der sammen med festivalleder på OFF Birgitte Weinberger i en Q&A vil skabe et forunderligt indblik i animationens fortegnede og fortryllende verdner. Afgangsprojekterne har både potentiale til at skabe frygt, refleksion, spænding og smilerynker, når de animerede kortfilm fortæller deres historie og giver et indblik i den fortælling, der skal til at skrives om udviklingen inden for animation. OFFs katalog bugner af fængende animationsfilm, så vi har naturligvis taget tre fede favoritter med fra OFF19.

Animationens verden

Afgangsprojekterne består af 5 film, 1 spiltrailer og 1 VR-trailer, og de berører forskelligartede emner som fremmedgjorthed, naturhistorie, kunstig intelligens, social armod, religion og spiritualisme, og spænder fra traditionel papirtegning over 2D animation til 3D CGI og Virtual Reality.

Til arrangementet kan man møde Mathilde Lund Søbrink, der er afgangselev fra Animationsskolen og CG generalist på filmen “100,000 Acres of Pine”. Filmen er lavet ved hjælp af 3D CGI, og handler om parkbetjenten Megan Patel, der mister sin bror under mystiske omstændigheder. Hun nægter at godtage den givne forklaring, og bevæger sig alene ind i den endeløse fyrreskov, der gemmer på en hemmelighed. Efter visningerne er der Q&A med Mathilde Lund Søbrink, hvor der er en oplagt mulighed for at spørge ind til animations- og kortfilmsverdenen. For hvad er det animationen kan inden for kortfilmsgenren?

Festivalleder Birgitte Weinberger glæder sig til vandring gennem animationens kunstarter:

“Animationsverdens bredder er imponerende, og til denne OFF-Special kigger vi i krystalkuglen efter nye tendenser og dugfriske ideer fra animationsskolens talenter. Det er en fuldstændig unik mulighed for at komme under huden på en nyskabende animationsdimittend og få stillet din nysgerrighed om animationens multifacetterede verden. Vi glæder os enormt til at byde velkommen til et univers af sprudlende kreativitet, hvis aftryk lever videre i dig lang tid efter, du har forladt biografens mørke.”

Animationer har altid haft en speciel plads hos OFF, hvilket festivalens animationskonkurrencen også understreger. Med samarbejdet med The Animation Workshop støtter OFF op om de talenter, der udvikles i Danmark, mens vi hylder animationsgenres muligheder og fantasifulde verden. De dygtige studerende og deres produktioner har flere gange været udvalgt til konkurrenceprogrammerne under OFF, hvor filmen “Animals” senest vandt animationskonkurrencen til OFF19.
Derfor er det et privilegie at kunne præsentere de 7 afgangsprojekter for første gang udenfor Viborg mandag d. 20. januar i Café Biografen i Odense. Til denne visning viser vi også tre animations favoritter fra OFF19: Acid Rain (Polen), Appelsauce (Østrig) og Selfies (Schweiz)

Afgangsværkerne er:

100.000 Acres of Pines

Amends

Birdinos

Path Of The Shramana

Prästbarn

Shergar

The Artifical Condition

Tid: mandag d. 20. januar 2020 kl. 19

Sted: Café Biografen Odense

Pris: 50 kr.