Når planlagte arrangementer forstyrres og aflyses af forsamlingsforbud og corona-forbehold, skal der tænkes i nye baner for at få musikken formidlet ud til folket – og hvad gør man så? Det har Odense Musikskole et bud på, når de lørdag den 16. maj for første gang afprøver formatet Live stream på Facebook og inviterer til en gratis prøvetime på Musik med de mindste.

Odense Musikskole Lørdagsskolen

Følg med på Facebook
Som noget HELT NYT vil musikskolen lave live stream på Facebook af undervisningstilbuddet “Musikalsk legestue,” og prøvetimen vil være åben og gratis for alle børn og deres familier. Der vil være en masse instrumenter med og sjove aktiviteter, så alle inviteres til at kigge med og få en super inspirerende musikalsk oplevelse via musikskolens Facebook-side:

Kl. 11.00: Musikalsk legestue – primært for børn 0-3 år, deres familier og andre interesserede
Kl. 13.00: Musikalsk legestue – primært for børn 3-8 år, deres familier og andre interesserede

Undervejs på dagen kan man desuden via samme live stream høre, hvordan forskellige instrumenter lyder. Får dit barn lyst til at lære at spille et instrument, eller vil du gå til Musikalsk legestue med dit barn, er der åbent for tilmelding til næste sæson, der starter i august. Tilmeldingen foregår på www.odensemusikskole.dk

Vi bringer musikken hjem i stuerne
Musikpædagog og fast underviser i Musikalsk legestue for de yngste, Jette Holk Hansen, har allerede eksperimenteret med online-undervisning:

“I flere uger har jeg nu udelukkende undervist mine faste lørdags-legestue-hold med børn og forældre via den elektroniske platform Zoom. Jeg oplever, at både børn og forældre er meget taknemmelige for at være med og få friske input til musik og sang. Det fungerer fint med alle familierne hjemme i stuerne, og det er dejligt at mærke deres begejstring. Den elektroniske løsning kan ikke erstatte det ægte møde, men det er et godt alternativ, når vi ikke må samles i samme rum.”

Musikskolens Dag lørdag 16. maj via live stream på Facebook
Hvert år fejres Musikskolens Dag med et stort og festligt Åbent Hus-arrangement på Østre Plads i Danmarksgade 10, hvor alle kan komme og høre elever optræde og spille koncerter fra utallige scener både indendørs og udendørs. Den dag bliver noget anderledes i år, når musikskolen pga. corona-situationen ikke har mulighed for at samle de dygtige elever fysisk.

Uffe Most, musikskoleleder, fortæller:

“Corona-situationen tvinger os til at tænke i helt andre og nye baner, og jeg er rigtig stolt af den kreativitet og opfindsomhed, som alle vores lærere udviser. Gennem hele corona-perioden har der været fuld gang i diverse online-aktiviteter, så elever og lærere holder kontakten ved lige, og eleverne får mulighed for at holde corona-pauser fra hverdagen og fordybe sig i deres instrument.”

Musikskolens øvrige lærere har heller ikke mulighed for at samles, så de skal til gengæld bruge lørdagen “sammen-hver-for-sig” engageret i at lave forskellige nytænkende PR-aktiviteter, som skal bruges fremadrettet i musikskolens markedsføringskampagne, og som vil blive præsenteret og offentliggjort i løbet af maj og juni måned.

Find musikskolens Facebook-side: www.facebook.com/odensemusikskole/
Link

Billedtekst:
Jette Holk Hansen står klar som vært til en frisk omgang gratis online Musikalsk legestue for alle børn og deres familier lørdag den 16. maj kl. 11.00 og kl. 13.00.