Odense International Film Festival er klar for 45. år i træk: programmet til OFF20 er skudt i gang med de første visninger. Hænderne er sprittet grundigt af endnu engang og de røde vimpler vejrer blidt i vinden i hjertet af Odense. Mandagens åbningsshow, KickOFF, markerer for alvor starten på en uge fuld af fantastiske film, og i år gæstes åbningen af både HKH Kronprins Frederik, kulturminister Joy Mogensen og en masse andre skønne gæster.

Biografsalene er fyldt op fra morgenstunden, og de første glade gæster er i gang med at se årets fantastiske kortfilm fra hele verden. Kendte ansigter som Ellen Hillingsø, Rasmus Botoft og Mathias Broe, der alle er jurymedlemmer på årets festival, er så småt gået i gang med deres arbejde, og filmskabere fra hele verden er begyndt at fylde hjertet af Odense op.

I aften præcis klokken 19.45 sidder alle gæster klar i Magasinet i Odense og venter på HKH Kronprins Frederiks ankomst, så kortfilmsfesten for alvor kan begynde. Magasinets scene bliver fyldt med kortfilm og taler, og festivalleder Birgitte Weinberger er vært, når OFF20 præsenteres.

Foto: Malene Nelting. OFF Awards 2019

OFF20 er landsdækkende

Programmet i Odense byder på prominente gæster som skuespiller Pilou Asbæk og Wikke og Rasmussen. Du kan opleve dansk talent, tage et kig bag kulissen i filmbranchen, møde verden på en måde, som du ikke havde drømt om: der bliver talks, filmvisninger og debatter i lange baner. Årets konkurrenceprogram bliver bedømt af juryer bestående af prominente filmskabere, så der ved OFF Awards lørdag kan blive uddelt hele 14 priser og sendt flere film videre til The Academy Awards
Se programmet her

I år kan du også gå på OFF online. Fra mandag d. 24. august kan du tilgå alle OFFs konkurrencefilm på streamingtjenesten OFFstream. Her kan du også se videohilsner fra de filmskabere, der ikke grundet omstændighederne ikke kan komme til Odense i år og præsentere deres film.