Grønne læringsrum. Nye vandrestier. Saunaer. Skolehaver. Madpakkehytter.

Det er bare nogle af de 270 projekter, der har fået tilskud fra den pulje af Udlodningsmidler til Friluftsliv, som Friluftsrådet netop har uddelt.

I Region Syddanmark har 53 projekter fået i alt 4,6 mio. kr. i tilskud.

Projekterne fordeler sig på tre overordnede temaer: Fysiske rammer for friluftsliv, vandfriluftsliv, og børn og unges friluftsliv.

Over halvdelen af projekterne hører til i den sidste kategori: Indsatser, der fremmer børn og unges friluftsliv og øger deres naturforståelse.

“Børn og unge skal opleve værdien ved friluftsaktiviteter og føle glæden og tilknytningen til naturen, for det giver værdi for både det enkelte barn eller ung og for os alle sammen i forhold til den grønne omstilling. Derfor er vi rigtig glade for at kunne støtte så mange projekter, der giver børn og unge bedre muligheder for udeliv og naturoplevelser,” siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet.

Blandt projekterne er således adskillige skolehaver og andre grønne læringsrum.

Eksempelvis har Civica fået tilskud til grønt mødested i bydelen Rising i Odense, der skal øge børns naturforståelse gennem dyrkning og tilberedning af afgrøder i byhave. Til stenovn, udekøkken, brændekløver, brændetårn kursushonorar mv

FDF Odense 4. Kreds har fået tilskud til faciliteter, der skal forbedre mulighederne for ophold og bålaktiviteter i
naturen. Til brændeskur ved shelterplads samt bænke og borde-/bænkesæt rundt i området.

Og Odense Sejlklub Turbåd har fået tilskud til sejlbåd, der skal give bedre muligheder for fælles tursejladser. Målgruppen er primært medlemmer og deres familier m.fl. uden egen båd.

Friluftsrådet har i alt modtaget 447 ansøgninger, og cirka 69 procent af de bevilligede midler går til foreninger og organisationer.

Se hele listen over de støttede projekter:

https://presscloud.com/file/47/479200326517377/Tilskud_til_Friluftsliv_for_2023.pdf

Foto: ABW