Hvis du aldrig selv har gået til en fysioterapeut, så kender du formentlig en, som har gjort det.

Fysioterapi er blevet en almen tilføjelse til menneskets værktøjskasse, når det fysiske helbred har nogle udfordringer. Grunden til det er simpel: det virker.

Er du bosat i Odense eller i og omkring den centrale del af Fyn, så kan du med fordel læse med her. Vi har støvet os frem til fem typiske skader, folk bliver behandlet for gennem fysioterapi.

Du kan gøre dig klog på dem herunder.

1) Hovedpine og migræne

Hovedpinens ‘styrke’ kan variere enormt meget og ende med at blive regulær migræne, som kan medføre svimmelhed, kvalme og synsforstyrrelser.

Det er et område i kroppen, som er umuligt at ignorere, da hovedet altid er aktiveret på en eller anden måde. En gang imellem kan det hjælpe med Panodil eller to, men hvis det er et tilbagevendende problem, er det ikke løsningen.

Hos en fysioterapeut kan du i stedet få en specialist inden for området til at finde mønstre, løsninger og øvelser, der kan lindre smerterne fremadrettet.

2) Fod- og ankelsmerter

Ligesom hovedet, er fødderne en vigtig del af kroppen, og derfor kan smerter i det område være svært at leve videre med.

De er fundamentet for god bevægelighed i resten af kroppen.

Heldigvis kan du finde hjælp hos en fysioterapeut i Odense.

3) Rygsmerter

Indenfor fysioterapi er rygsmerter et vidt begreb. Det kan være lændesmerter, hold i lænden, slidgigt i ryggen og meget andet.

Sådan nogle smerter kan være svære at løse selv. Derfor kan det være en god investering, hvis du besøger en fysioterapeut med fokus på træning og rådgivning.

4) Knæproblemer

Ligesom rygsmerter, er knæproblemer meget udbredt og kan forekomme af mange forskellige årsager.

Typiske knæproblemer kommer efter overbelastninger eller vrid i knæet, som kan være resultatet af en forkert bevægelse i forbindelse med idræt. Du kan eksempelvis have pådraget dig en meniskskade, ledbåndsskade eller en korsbåndsskade.

Det kan også være slidgigt i knæet efter mange års overbelastning af knæet.

Alle problemer har det til fælles, at de kræver omhyggelig genoptræning for at mindske dine problemers omfang i fremtiden.

5) Nakkesmerter

Smerter i nakken er også en af de hyppige årsager til, at folk søger hjælp i en klinik.

Nakkesmerter kan stamme fra forskellige steder i kroppen. Det kan være, hvis du går skævt, sidder forkert på kontorstolen eller mange andre årsager. Derfor kan du med fordel vælge en fysioterapeut, som behandler smerterne holistisk – altså betragter kroppen som en helhed.

Find en fysioterapeut i nærheden af dig i Odense

Det var fem hyppige problemer, en fysioterapeut kan hjælpe med. Men har du nogle problemer, som ikke nævnes, kan du stadig være helt rolig.

En fysioterapeut kan lokalisere og behandle problemer i hele kroppen – du kan derfor stadig få hjælp, hvis du døjer med noget, der ikke er nævnt.

Tøv derfor ikke med at finde en fysioterapeut i Odense nær dig, som kan hjælpe med dine fysiske belastninger.

 

Har du fod- og ankelsmerter, kan du finde hjælp hos en fysioterapeut i Odense. PR-foto