Capra Robotics er kåret som Årets Robotvirksomhed 2022

Ambitiøse robotvirksomheder kåret som vindere af Odense Robotics

Capra Robotics er kåret som ‘Årets Robotvirksomhed’ og Spin Robotics som ‘Årets Robotstartup’ over i alt seks andre stærke finalister fra hele Danmark. De to ambitiøse robotvirksomheder blev hædret af den danske robotbranche i går, da Odense Robotics’ årlige prisuddeling løb af stablen.

Udendørs mobile robotter skal ude i verdenen – og teknologien fra den danske robotvirksomhed Capra Robotics bliver en gamechanger for markedet. Sådan lyder det fra Danmarks robot-, automations- og dronevirksomheder, som i går har kåret Capra Robotics som ‘Årets Robotvirksomhed’.

“Prisen er en hyldest til Capra Robotics’ stærke fundament skabt af virksomhedens stifter Mads Bendt og teamet, som vi har bygget op over de sidste par år. Capra Robotics har en ambition om at revolutionære brugen af udendørs robotter inden for inspektion og overvågning, service og vedligeholdelse i byområder, og logistik. Potentialet er stort, og vi er ydmyge over, at Danmarks robot-, automations- og droneindustri har valgt at anerkende Capra Robotics med denne pris,” siger adm. dir. i Capra Robotics, Niels Jul Jacobsen, robotpioneren bag Mobile Industrial Robots.

Capra Robotics har en ambition om – på kort tid – at blive Europas førende producent af udendørs mobile robotter. På mange danske industrianlæg kører Capra Robotics’ mobile udendørs robotter allerede rundt for at varetage rutinemæssig inspektion i alt slags vejr. Nu vil den aarhusianske robotvirksomhed erobre verdenen. Derude venter nemlig et marked for udendørs selvkørende robotter estimeret til en samlet værdi på 60 milliarder kroner.

Capra Robotics vandt over to andre særdeles stærke finalister: Blue Ocean Robotics og Universal Robots. Prisen ‘Årets Robotvirksomhed 2022’ er kåret af Odense Robotics og sponsoreret af Nykredit Bank.

Skruerobot overtager opslidende arbejde Spin Robotics vandt titlen ‘Årets Robotstartup 2022’, sponsoreret af Digital Hub Denmark, over fire andre stærke finalister: Aim Robotics, ARIS Robotics, Uniwelco og Weldingdroid.

“Det er en stor ære at blive kåret som ‘Årets Robotstartup 2022’. Vi har haft stor fokus på vores teknologiudvikling og har nu et stærkt produkt, der kan overtage det opslidende skruearbejde, som foregår manuelt i mange virksomheder. Vi er et godt team med store globale vækstambitioner. Opskalering i Europa er det, vi fokuserer på nu. Prisen er en fantastisk anerkendelse af vækstpotentialet både i vores virksomhed og vores produkt,” siger adm. dir. i Spin Robotics, Teit Silberling.

Spin Robotics satte turbo på produktudviklingen, mens de var i Odense Robotics StartUp Hub, et inkubatormiljø for ambitiøse robot- og dronestartups hos Dansk Teknologisk Institut i Odense. Sidste år lancerede Spin Robotics virksomhedens første kollaborative skruerobot, og de er nu i fuld gang med at skalere virksomheden op. I første omgang har den odenseanske robotstartup fokus på Europa, men allerede fra slutningen af 2022 vil Spin Robotics også ind på de amerikanske og asiatiske markeder.

Anerkendelse fra robotindustrien Priserne afgøres i en afstemning blandt de cirka 300 medlemmer af Odense Robotics, Danmarks nationale klynge for robot, automation og droner.

“Capra Robotics og Spin Robotics er fantastiske eksempler på, at danske robotvirksomheder udvikler innovative teknologier i særklasse og har et stort globalt vækstpotentiale. Desuden er de også symbol på det stærke samarbejde i Danmarks nationale robot- og droneklynge, som nu tæller tæt på 300 medlemmer. Jeg glæder mig til at følge Capra Robotics og Spin Robotics og deres næste skridt mod at opskalere internationalt,” siger Mikkel Christoffersen, adm. dir. i Odense Robotics.