Artiklen er sponseret

Mistænker du, at dit barn har skoldkopper? Her kan du blive lidt klogere på, hvad det egentlig går ud på, og hvordan du bedst kan komme det til livs. Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at skoldkopper i udgangspunktet ikke er specielt farlige, når de rammer børn. De er naturligvis til gene og vil ofte klø, men de gør ikke decideret skade. Til gengæld er de yderst smitsomme, så hvis ikke dit barn har haft det allerede, og det er i omløb i børnehaven eller skolen, kan det altså godt være noget, der bliver slæbt med hjem.

Skoldkopper tager cirka en uges tid. I nogle tilfælde kan det godt vare lidt længere, men det er typisk deromkring, det ligger. Sammen med de karakteristiske, røde knopper, der opstår, vil du typisk også stå med et barn, der har feber og kan være sløjt. Det er derfor vigtigt at behandle på de symptomer, der er, så barnet ikke også kradser hul.

Sørg for lindring til huden
Feberen i sig selv behandles bare, som en almindelig feber nu engang altid behandles. Derudover er det en god idé at anskaffe sig creme eller salve, der kan lindre den kløe, der følger med skoldkopperne. Der findes mange forskellige typer, der hver især virker på forskellige måder. Det kan godt betale sig at læse lidt op på de forskellige typer, eller at tage en tur på apoteket og snakke med dem om, hvad der fungerer.

Flere af cremerne kan også bruges til andre hudsymptomer, hvis man ikke har skoldkopper. Det betyder altså, at du ikke behøver at tage ud og bruge en formue på en creme, der kommer til at stå i skabet uden nogensinde at blive brugt igen, men at du faktisk har noget, der kan bruges på en rød barnenumse eller mod insektbid i fremtiden, hvis det bliver nødvendigt.

Skoldkopper tager cirka en uges tid, og de langt fleste børn kommer igennem det uden problemer. Foto: ABW