Blomsterfestivalen er klar til at gøre Odense smukkere

Odense Blomsterfestival kan nu løfte sløret for programmet til den 23. udgave af festivalen, der foregår fra torsdag 18. august til søndag 21. august. Under temaet ‘Den eventyrlige have’ byder de fire fortryllende dage på et væld af kreative og smukke blomster- og planteudsmykninger på Flakhaven og rundt omkring i Odense bymidte, men også DM i blomsterkunst, underholdning, inspiration og aktiviteter for de mindste.

Lige om lidt bliver Odense bymidte meget smukkere. For mens de fleste danskere holder sommerferie, forbereder gartnere, florister og blomsterdekoratører over hele landet sig til årets udgave af Odense Blomsterfestival.

Nogle øver sig frem mod DM i blomsterkunst, blomsterdekoratør Dorte Wembye forbereder sin workshop, Rosa fra Dyreborg ved Fåborg er ved at gøre sit foredrag om roser klar, eleverne fra KOLD College gør klar til at fortælle om deres uddannelse, VandCenter Syd, Fjernvarme Fyn og Odense Renovation er ved at putte indhold i Miljøteltet, der hver dag under blomsterfestivalen inviterer indenfor, og rigtig, rigtig mange andre steder bliver alle blomsterudsmykninger, der skal kæmpe om at blive kåret som festivalens smukkeste, forberedt.

Smukt og varieret program

Og det er blot noget af programmet for årets blomsterfestival, der også byder på blomsterfestivalkoncert i Domkirken, underholdning af ‘Den mystiske blomsternymfe’, rundvisning i den nye H.C. Andersens Have, muligheden for at tage med Natureventyr på en digital, eventyrlig rejse rundt i udstillingerne på Flakhaven og meget, meget mere.

“Vi glæder os helt vildt til at invitere til Odense Blomsterfestival, og vi har fået sammensat et fantastisk varieret og smukt program,” siger Anne Ammitzbøll Rasmussen, projektchef for Odense Blomsterfestival, og tilføjer:

“Vores gæster kan først og fremmest glæde sig til at besøge en meget smuk Odense bymidte. Der er rigtig mange gartnere og blomsterdekoratører, der glæder sig til at vise deres flotte udsmykninger frem. Derudover indeholder årets program noget for alle aldre – muligheder for at lave sit eget insekthotel i Miljøteltet, komme på workshop om at lave blomsterkranse, møde en af designerne bag H.C. Andersen Haven og købe planter og havekunst. Og så skal 20 af landets dygtigste florister kæmpe om at vinde DM i blomsterkunst, der foregår i ODEON hen over weekenden.”

Eventyrlig blomsterfestival

For anden gang er Odense Blomsterfestival en del af H.C. Andersen Festivals. Det afspejler sig i årets tema, ‘Den eventyrlige have’, der kombinerer H.C. Andersens forfatterskab og planteverden og inspirerer til at skabe planteinstallationer og udstillinger med inspiration fra både planteverden og fra eventyrdigterens evigt aktuelle univers.

“H.C. Andersen beundrede og skildrede naturen og landskaberne på sine mange rejser i både Danmark og Europa, og alle steder lod han begejstret pennen beskrive, hvad han så og sansede. Fra vild natur over den jyske hede til de danske herregårde, hvis store parkanlæg har lagt flora og stier til mange af hans eventyr. H.C. Andersen er en mester i sanselighed og fantasi, når han skildrer blomsternes sjæl, og derfor er årets tema, ‘Den eventyrlige have’, helt oplagt” siger Anne Ammitzbøll Rasmussen.

Odense Blomsterfestival finder sted 18.-21. august 2022, og det er gratis at deltage.

Se programmet her: https://www.blomsterfestival.dk/program-og-udstillere

Fakta om Odense Blomsterfestival:

Odense Blomsterfestival er byens smukkeste tilbagevendende event og er en del af H.C. Andersen Festivals. Festivalen, der har eksisteret siden 1999, har hvert år besøg af tusindvis af gæster fra nær og fjern, der søger inspiration, overraskelser og lærdom i blomsternes verden. Festivalen er helt gratis at besøge, og hvert år pryder myriader af kreative blomstermiljøer gader og stræder i Odenses bymidte. Traditionen tro samles festivalen hvert år om et særligt tema, der giver et blomsterparadis kombineret med kunst, kultur og underholdning for hele familien. Odense Blomsterfestival er med til at udvikle og profilere samarbejdspartnere, Odense og Fyn – sammen får vi byen til at blomstre og folde sig smukt ud. Odense Blomsterfestivals gennemførelse er kun mulig i kraft af vores sponsorer og gartnere. Odense Blomsterfestival er et vellykket eksempel på, hvad et unikt samarbejde mellem offentlige og private, mellem erhverv, uddannelsesinstitutioner, offentlige myndigheder og turisterhvervet kan føre til.

Fakta om H.C. Andersen Festivals:

H.C. Andersen Festivals er en af Danmarks største kulturfestivaler og finder sted hvert år i uge 34 i Odense. I 2022 afvikles festivalen for niende gang fra 22.-29. august. H.C. Andersen Festivals samler tusindvis af mennesker gennem kultur og oplevelser, der fylder Odenses gader og stræder med liv, farve og lys i én af byens allerstørste tilbagevendende begivenheder. Festivalens kulturelle program tager udgangspunkt i fem gennemgående værdier i H.C. Andersens forfatterskab. De fem værdier er udvalgt og defineret af Professor Emeritus Johs. Nørgaard Frandsen fra H.C. Andersen Centeret på Syddansk Universitet Odense og danner grundlag for mangfoldigheden i programmet og giver inspiration til de mange nationale og internationale kunstnere, der deltager i festivalen. Værdierne er det grænseoverskridende, mønsterbruddet, tingenes og teknologiens magi, fællesskabets flertydighed og det magtfulde sprog. Et stort og bredt udvalg af fortællere, kunstnere, gadeperformere og musikere formidler på hver deres måde H.C. Andersens evigt aktuelle univers, og i alt byder festivalen på mere end 500 kulturelle aktiviteter for alle aldersgrupper. Størstedelen af de mange events er gratis. H.C. Andersen Festivals er med stærk lokal forankring og internationalt udsyn med til at sætte en tyk streg under Odense som en levende og farverig by. H.C. Andersen Festivals er en privat almennyttig nonprofit forening og i høj grad skabt med opbakning fra det fynske erhvervsliv, der med sine sponsorater er med til at finansiere festivalen. H.C. Andersen Festivals er bygget på frivillighed og fællesskab. Festivalen ledes af en bestyrelse med Brian Djernes som bestyrelsesformand. Peter Bøgholm er direktør for festivalen. Alt kan ske under H.C. Andersen Festivals.