I år vil E-sports økosystem overstige en milliard dollars i omsætning; alene i USA skønnes det, at e-sportsindhold tiltrækker næsten 30 millioner månedlige seere. I de seneste år har Call of Duty Warzone sluttet sig til andre store e-Sportsspil som CS: GO, League of Legends og DOTA 2.

Efterhånden som e-sport bliver en anerkendt sport, ses der nu mange transfers og spillebevægelser. Den seneste udvikling er, at to af de store e-sportsorganisationer går sammen om et Call of Duty Challengers-hold i det danske Team Singularity, som så går sammen med Toronto Ultra. Sådanne flytninger af hold og spillere er dog ikke ualmindelige i den stadigt voksende e-sportsarena.

Online spil tilgængelighed
De fleste e-sportsspil kræver ikke avancerede computere. Du kan spille League of Legends, DOTA eller CS: GO på ordinære pc’er og bærbare. En ny generation af spillekonsoller er også blevet enormt populær. Desuden er de mest populære spil nu tilgængelige på mobile platforme. Du kan finde PUBG, Fortnite, Call of Duty Mobile på smartphones, og i dag næsten alle har en mobiltelefon med spilfunktioner.

iGaming er en anden sektor, der nyder godt af den stigende popularitet af spil. Med udbydere som Casumo kan du spille online casino spil på farten, og denne multiplatform-tilgang er grunden til, at generel gaming og pro gaming inden for e-sports-konkurrencen konstant stiger.

Til Call of Duty Challengers Cups, en af de mere populære konkurrencer på det seneste, er danske og canadiske e-sportshold gået sammen for at opnå bedre resultater i et stærkt konkurrencepræget miljø.

Hård konkurrence
Den flydende dynamik indenfor e-sportshold, der konkurrerer hårdt om kagen, er en konsekvens af en massiv stigning i professionel gaming. Udover de traditionelle MOBA-spil, Battle Royale-spil og FPS-spil findes der også sportssimulationsspil som Madden og Fifa som deltog i de populære turneringer i e-sportsarenaen.

De fleste seere kommer stadig fra specialiserede e-sport-kanaler og streamingtjenester som Twitch. Det amerikanske netværk ESPN er imidlertid også begyndt at dække e-sport. Desuden har nogle Europæiske fodboldklubber også deres e-sportshold, de halter dog bagefter Nordamerika, hvor alle NBA-klubber allerede har e-sportshold ved siden af deres basketballhold.

Leg sammen
Der er to hold i Call of Duty Challengers-rækken. De canadiske spillere Xotic, Diamondcon og Royalty spiller sammen med Toronto’s Hicksy, som er en erstatningsspiller. Derudover vil team Singularity have et andet Challenger-roster i Europa, og det vil være forbundet med Toronto Ultra.

På det seneste har det canadiske hold haft sine op- og nedture med en plads i top-32 i deres første Challengers Cup med Hicksy. Før det havde de Parasite, en veteranspiller, som i mellemtiden trak sig tilbage efter fjerdepladsen, og to top 6-placeringer i Challengers Cups i denne sæson, på holdet.

Team Singularity startede i 2016 og har siden vokset sig støt og roligt til en førende e-sportsorganisation. Sammen med Call of Duty-holdet har Singularity professionelle hold i Fortnite, CS: GO, Rocket League, League of Legends, Fifa22 og andre spil. Franchisen har over 100 professionelle esportsspillere og trænere fra over 30 lande.

OverActive Media har kontorer i Toronto, Madrid og Berlin, og Team Toronto Ultra i Call of Duty League bliver det første fælles partnerskab med Team Singularity.

De fleste e-sportsspil kræver ikke avancerede computere. Foto: ABW