Er du træt af at blive råbt af på gaden, at dine mandlige kolleger tjener mere end dig, at vores samfund ikke ser (økonomisk) værdi i at føde og opfostre børn, at blive valgt fra på grund af din hudfarve, din kropstype, dit køn og din seksualitet og at klimadagsordnen bliver tilsidesat?

Femi Festival udfordrer de patriarkalske magtstrukturer i samfundet. Vi stiller spørgsmålstegn ved værdierne, der dominerer dagens Danmark og reclaimer feminine værdier, udtryk og håndværk.

Festivalen åbner med et kraftfuldt indslag fra den normkritiske moustache dragqueen Mizz Mizz Privileze, kendt fra TV2’s ‘Danmark har talent’.

Emma Holten, en fremtrædende talsperson for kønsrettigheder, vil lede en samtale om feministisk økonomi, der med udgangspunkt i alle menneskers lige værd, forsøger at komme til bunds i historiens uretfærdigheder, så vi sammen kan skabe noget langt bedre.

Gittemarie Johansen, forfatter til bogen “Sustainable Badass” og skaber af indhold om bæredygtighed, zero waste, veganisme og alt økoimellem, vil udforske, hvad det betyder, at udtrykke sig feminint i klimabevægelsen. Når flere brancher har baseret deres forretningsmodeller på overforbruget af kvinder og feminine forbrugere, hvordan lader vi kønsudtryk og økobevidsthed eksistere side om side?

Der vil være en lang række talks, der udforsker emner som familiebegrebet, femininitet i bæredygtighed og meget mere. Blandt de spændende samtaler finder man “Incel vs. Femcel”, der udforsker grænserne for ekstremisme, og “Abortion Rights in Faroe Islands and in Danish Media”, der belyser abortrettigheder.

Musik der udfordrer status quo
Duoen Spring & I havde forud for produktionen af deres nye EP lange samtaler om de forskellige aspekter af den strukturelle diskrimination, der præger vores samfund, og netop disse snakke gav dem en enorm inspiration og drivkraft til at skrive ny musik.

Lowly bøjer reglerne for indiepop med florlette synths, folkede harmonier, autotune, jazzede trommer og sfærisk artrock.

Derudover er der lige fra rapperen Szim til Himmerbarns poetiske folkpop drysset med blues og traditionel folkemusik.

Workshops der byder på nærvær, udforskning og kreativ selvudfoldelse
En af de mest dynamiske aspekter ved Femi Festival 2023 er den brede vifte af workshops, der inviterer deltagere til at engagere sig aktivt og dybtgående med forskellige aspekter af feminisme, køn og selvudfoldelse.

Disse workshops er skabt som et trygt og støttende rum, hvor alle kan deltage og udforske nye ideer og perspektiver.

Her kan deltagerne bl.a. under ledelse af billedkunstner Cecilia de Jong udforske og fejre kvindelig anatomi gennem broderi. Skab dit eget smukke eller udfordrende broderi af vulvaen og skab samtaler om krop, køn og identitet.

• Femi Festival er tilbage med en storslået fejring af mangfoldighed, empowerment og ligestilling.
• Femi Festival er dedikeret til at udfordre normer, fremme åben dialog og sprede budskabet om kønslig lighed gennem en række kunstneriske udtryk, talks og workshops.
• Femi Festival afholdes den 1. september til 3. september på Ungdomshuset i Odense.
• Femi Festival har eksisteret siden 2017.