Fynske Bank Sportslørdag ruller endnu engang den røde løber ud til en spændende dag fyldt med sportsfeber og familieunderholdning i højeste gear. Den festlige fælles fynske begivenhed finder sted i Odense Idrætspark lørdag den 20. januar fra kl. 13 til 17, hvor dørene står åbne for alle til et hav af gratis sportsaktiviteter.

Pressefoto – Fynske Bank 

Traditionen tro vil dagen også byde på den spændende og ofte nervepirrende maskotdyst, hvor de fynske maskotter konkurrerer om at blive kåret som Årets Sejeste Maskot. Det bliver også muligt at få både kram, selfies og highfives af maskotterne. Derudover vil der være mulighed for at hilse på nogle af de fynske sportsidoler, få autografer og meget mere!

Denne årlige sportsfest, et fast højdepunkt i Fyns kalender og i år afholdt for 14. gang, præsenterer et imponerende udvalg af over 43 sportsgrene spredt ud over syv haller. Fra skøjteløb, ishockey og curling på isen til tumbling, amerikansk fodbold, simulatorgolf, bowling og skydning. Sportslørdag byder på en dynamisk blanding af sportslige udfordringer, der appellerer til alle aldersgrupper og interesser.

– Sportslørdag er jo efterhånden en institution i det fynske, som vi alle glæder os til, når vi tager hul på et nyt år. Det både folkelige og festlige arrangement er et rigtig godt eksempel på, hvad vi kan, når vi står sammen på tværs af Fyn, og det er altid en fornøjelse at være vidne til den kolossale bredde i idrætstilbuddene, der er i det fynske foreningsliv. Når det i år er 14. gang, vi sammen fejrer og hylder de fynske helte inden for sportens verden, er det ligeledes et vidnesbyrd om, hvor langt vores fælles fynske samarbejde rækker tilbage, og hvor stærkt samarbejdet på Fyn er blevet, ikke bare omkring sporten, men også på rigtig mange andre områder gennem det seneste årti, siger Kasper Ejsing Olesen, borgmester i Kerteminde Kommune.

Dagen vil ikke kun byde på sportsaktiviteter, men også på en række prisoverrækkelser og hyldest til Fyns frivillige og professionelle sportsudøvere. Fynske Banks Kammeratskabsprisen, Årets Fund og Årets Sportsnavn på Fyn vil blive kåret live i Odense Idrætshal, mens prisen som Årets Frivillige Idrætsleder og Den Fynske Idrætsforeningspris kåres ved aftenens branchefest.

Sidste år vandt 15-årige Katja Jørgensen fra Sportsmotorklubben Odin Fynske Bank Kammeratskabsprisen 2022. Hun modtog ved den lejlighed 25.000 kr.

– Jeg blev chokeret, men også virkelig glad! Jeg havde ikke regnet med at vinde. Det har betydet meget, og det var samtidig fedt, at der blev sat pris på min sport, fortæller Katja.

Prisen betød, at hun kunne tage motorklubben med til det Danske Speedway Grand Prix i Vojens. Det var ifølge Katja en fed oplevelse for både de helt unge og ældre kørere i klubben.

Sportslørdag 2024 forventes vanen tro at tiltrække op imod 5000 gæster til Odense Idrætsparks syv haller. Deltagelse er gratis, og arrangementet er åbent for alle aldersgrupper.

Fynske Bank Sportslørdag er et samarbejde mellem otte kommuner, tre mediehuse, et utal af fynske foreninger og Destination Fyn.

FAKTA:

Kammeratskabsprisen: For ottende år i træk uddeler Fynske Bank den attraktive pris ‘Kammeratskabsprisen’ til en ung sportsudøver. Juryen består i år af regionsdirektør i Fynske Bank Odense, Thomas Thoft Madsen, GOG-håndboldspilleren Frederik Clausen, sportsdirektør i Odense Håndbold, Trine Nielsen, samt OB-fodboldspilleren Gustav Grubbe. Vinderen modtager 25.000 kr. som vedkommende kan bruge sammen med sit eller foreningen. Det kan for eksempel være til en fællesrejse eller et socialt arrangement. Derudover modtager alle nominerede 3.000 kr. Fælles for de 7 nominerede er, at de alle yder en særlig indsats ved at gå forrest som et godt eksempel, hjælpe deres kammerater og sørge for sammenhold og stemning til træning.

Årets Fund: Juryen består af repræsentanter fra TV2/Fyn, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund. Hver af de 3 parter har hver én stemme. Talentet tæller i lige så høj grad som potentialet – og de aktuelle resultater. Samtidig vurderes kandidatens øvrige fremtræden og forudsætninger som en ekstra målestok. Prisen uddeles indenfor DIF idrætsgrene. Vinderen får en SEJR-statuette.

Årets Sportsnavn: Prisens historie rækker tilbage til 1950, hvor den blev uddelt for første gang, og juryen består af repræsentanter fra TV2/Fyn, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund. Hver af de 3 parter har hver én stemme. Kandidaterne indstilles og kåres ud fra topresultater, og her tæller internationale resultater allerhøjest. Samtidig foretages en vurdering af kandidatens øvrige fremtræden og summen af tidligere og nuværende resultater, kan også tælle. Prisen uddeles indenfor DIF idrætsgrene. Vinderen får en SEJR-statuette.

Kilde.